Mijović napustio Dečić: Ne mogu da kršim principe, i trenerske i ljudske

"Vrhunski nivo stručnog rada, organizacije treninga i utakmica, te formiranje ekipe, klub trenutno nije u mogućnosti u potpunosti ispratiti", kazao je Mijović
136 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Mijović, Foto: Savo Prelević
Zoran Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2017. 19:56h

Šok u Dečiću - Zoran Mijović napustio je kormilo tima, samo 20 dana po imenovanju, a 10 dana prije početka prvenstva.

"Izražavam poštovanje za rad predsjednika i sportskog direktora kluba. Međutim, vrhunski nivo stručnog rada, organizacije treninga i utakmica, te formiranje ekipe, klub trenutno nije u mogućnosti u potpunosti ispratiti. Zbog nekih stvari koje nemaju osnova da budu u sportu i profesionalnom fudbalu morao bih da prekršim svoje stručne i sportske, ljudske i moralne principe, samo da bih i dalje bio prvi trener", naveo je Zoran Mijović.

"Zbog ličnog kodeksa trenera, to ne mogu da prihvatim. Klubu, upravi i igračima želim puno uspjeha u narednoj sezoni".

Tuzani, koji su inače kasnili sa imenovanjem trenera i početkom priprema za novu sezonu, sada moraju da traže novog šefa stručnog štaba.

"U šoku smo, ovo je za nas kao grom iz vedra neba. Mijović je radio vrhunski u proteklom periodu, napravio ekipu, napravio atmosferu u ekipi, sve digao na viši nivo. Nama je bio i cilj da nađemo takvog trenera, a sada moramo da tražimo novog... Vidjećemo, iznenađeni smo, najvjerovatnije će danas zasjedati Upravni odbor kluba - kazao je sportski direktor Demir Ramović.

Dečić je prošle sezone bio 5. na tabeli, zamalo je završio u Evropi. Nova sezona nije počela dobro...

Bonus video: