Milačić: Ne želimo da se zaluđujemo

"Vjerujem da ćemo odigrati bolji meč nego u Podgorici" poručio je Branislav Milačić
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Luka Zeković
Mogren, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.07.2011. 18:18h

Bez pretjerane nade i krupnih riječi crnogorski šampion je doputovao u Loveč - poraz od 2:1 od tima koji je zadao dosta muke Milačićevoj četi u prvom, podgoričkom okršaju (pogotovo u drugom poluvremenu), a koji je lani slavio protiv Rudara sa 5:0 u dvomeču, uticao je na raspoloženje u budvanskom taboru. Iako je Mogren dobro počeo prvi meč, dugo imao minimalno vođstvo i zavidnu disciplinu u igri, Liteks je na kraju opravdao ulogu favorita, a Todorov sa dva gola u finišu raspršio snove “žutih”... Zbog toga, u taboru Mogrena prije svega razmišljaju kako da poprave utisak.

A trener Budvana gotovo da i ne razmišlja o šansama da njegovi puleni mogu da prirede iznenađenje u Loveču...

"Ne doživljavam utakmicu na takav način, pravimo novu ekipu i moramo da budemo realni. Nismo držali loptu, ali smo u taktičkom pogledu igrali dobro u prvom okršaju. Protivnik je stvorio samo jednu šansu iz igre. Razmišljamo, naravno, kako da popravimo sliku i dođemo do što boljeg rezultata, ali teško je očekivati da možemo da slavimo sa dva gola razlike. Ne želim da zaluđujem ni sebe ni ekipu, ali vjerujem da ćemo odigrati bolje nego u Podgorici" ističe Milačić.

On, međutim, očekuje sličnu utakmicu kao i na stadionu pod Goricom...

"Isto će biti, pa ne mogu ekipe da se promijene za samo sedam dana. Domaćin će da dominira, dok mi treba bolje da pokrivamo prostor kao i da se trudimo da što više čuvamo loptu onda kada je osvojimo. Ukoliko to uspijemo, bićemo bliži boljem rezultatu. Da smo imali kompletnu ekipu u prvom meču, mislim da nas protivnik ne bi savladao" dodao je trener Mogrena.

Uprkos činjenici što su Budvani u revanšu jači za Mirkovića, koji nije imao pravo nastupa u prvom meču, povratnika Tatara, te oporavljenog Đokaja, Milačić ima dosta problema i pred sjutrašnji okršaj. U Budvi je zbog bolesti ostao Miodrag Zec, koji je prije sedam dana bio strijelac za “žute”, dok je neizvjestan nastup Bataka i Kapisode.

"Dobro je što možemo da računamo na Mirkovića, dok je problem što je Tatar odradio svega nekoliko treninga sa ekipom. Vjerujem da ćemo moći da računamo na povrijeđene igrače, a ukoliko zaigra Batak to će biti iz čiste nužde" zaključio je Milačić.

Budvanska ekspedicija doputovala je danas u Loveč iz Dimitrovgrada, a potom u terminu odigravanja meča (od 19 časova) odradila trening na stadionu bugarskog šampiona.

Pirot poslije Dimitrovgrada

A kolike su nade crnogorskog šampiona da može da priredi eventualno iznenađenje u Bugarskoj najbolje potvrđuje i plan Budvana po kojem će nakon revanša ekipa nastaviti mini-pripreme na jugoistoku Srbije.

Fudbaleri Mogrena su prije puta trenirali u Dimitrovgradu, dok će po povratku iz Bugarske boraviti u Pirotu do 29. ili 30. jula.

Bonus video: