Milan na „Filipsu” želi da završi posao

"Ovo nije najvažnija utakmica u istoriji Milana, ali svakako donosi mnogo. Želimo u Ligu šampiona, to je jasan cilj", rekao je Mario Baloteli
0 komentar(a)
Baloteli, Foto: Beta/AP
Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2013. 14:26h

Milan je pod pritiskom pred početak plej-ofa, pogotovo ako se zna koliko bi plasman u Ligu šampiona donio novca u kasu i koliko bi već sada rasteretio troškove „rosonera”.

Tako je i duel sa PSV-om u ovom trenutku za Milan mnogo važniji od starta Serije A (počinje u subotu, milanski tim gostuje Veroni), protivnikom koji svakako nije previše moćan, ali čije ime uvijek zahtjeva veliki respekt protivnika.

"Ovo nije najvažnija utakmica u istoriji Milana, ali svakako donosi mnogo. Želimo u Ligu šampiona, to je jasan cilj i najvažnije je da do nje i dođemo. Način na koji ćemo to uraditi nije bitan", rekao je Mario Baloteli, koji se oporavio od povrede koljena i biće u sastavu na „Filipsu”.

Milan, takođe, mora da popravi i sliku Italijana jer klubovi sa Apenina posljednje tri godine nisu mogli da prođu kvalifikacije (prvo Sampdorija, pa onda dva puta Udineze).

S druge strane, u holandskom timu su svjesni da im šanse nisu baš velike protiv sedmostrukog evropskog prvaka.

"Za nas žrijeb nije bio baš najbolji, ali je za ekipu uvijek dobro kada igra sa protivnikom kakav je Milan. Čak smo i priželjkivali Milan, jer je to veliki klub, a naš tim je željan da se dokazuje protiv najvećih", kazao je Karim Rekik, 18-godišnji defanzivac PSV-a.

Zenit prvi meč plej-ofa protiv Pakoš Fereire igra u Portugalu.

"Naš protivnik je zahvaljujući igrama u nacionalnom prvenstvu prošle sezone zaslužio da dobije poštovanje i od nas ga ima. Ali, nas interesuje samo plasman u Ligu šampiona", asan je trener Zenita Lućano Spaleti.

Seltik večeras ide u Kazahstan na megdan Šahtjoru, senzaciji dosadašnjih kvalifikacija, a interensantno će biti i na „Žerlanu” - sastaju se Lion i Sosijedad. Večeras je na programu samo još meč između Viktorije Plzenj i Maribora.

Sjutra: Dinamo Zagreb - Austrija Beč, Fenerbahče - Arsenal, Ludogorec - Bazel, Šalke - PAOK, Steaua - Legija.

Bonus video: