Milan odgovorio Juventusu, Inter bolji od Lacija

Milan se u Novari mučio do 57. minuta i momenta kada je Zlatan Ibrahimović riješio da uzme stvari u svoje ruke i otvori protivnika
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2012. 22:18h

Milan je prebolio poraz u gradskom derbiju i odgovorio na pobjedu Juventusa - aktuelni šampion je osvojio tri boda u Novari (3:0) i sada je ponovo na minus jedan od lidera Serije A koji je trijumfom u Bergamu prije dvije noći proslavio jesenju titulu.

Milan se u Novari mučio do 57. minuta i momenta kada je Zlatan Ibrahimović riješio da uzme stvari u svoje ruke i otvori protivnika.

Nakon toga je Robinjo povisio na 2:0, a Šveđanin je 14. pogotkom u Seriji A ove sezone postavio konačan rezultat.

"Tražili smo tri boda, sada imamo 40, taman koliko i prošle godine na polusezoni. Dakle, naši ciljevi su ispunjeni za ovaj period. Protiv Novare smo bili mnogo bolji, iako smo kod 2:0 bili pomalo konfuzni, što je bilo potpuno nepotrebno", rekao je trener „rosonera” Masimilijano Alegri.

Inter se ne predaje

Interova serija i dalje traje - protiv Lacija je tim Klaudija Ranijerija upisao sedmi uzastopni trijumf u Seriji A, iako je gubio sa 1:0 (strijelac Tomazo Roki).

Međutim, golovi Dijega Milita i Đampaola Pacinija (istina, ovaj drugi iz čistog ofsajda) dokazali su da "crno-plavi" i ove godine imaju kapacitet da se bore za Skudeto.

Milanski tim je ovom pobjedom pretekao Lacijale na četvrtom mjestu na tabeli...

"Znao sam da će meč protiv Lacija da bude jednako težak kao i onaj sa Milanom. Imali smo mnogo problema, ali zadovoljan sam trijumfom, koji je najvažniji", kazao je Ranijeri.

Osam golova na "Barberi"

Goleada na Siciliji je više prijala Palermu koji je ispratio Đenovu kući sa pet golova u mreži (5:3).

Sve što su Đenovljani uradili je vođstvo na startu, a onda je na scenu stupio Palermo - pogađali su Budan, Silvestre, Mantovani, Mikoli i Miljaćo.Napoli se spasao poraza u Sijeni golom Gorana Pandeva četiri minuta prije kraja meča, dok je Udineze slavio protiv Katanije na „Friuliju” sa 2:1 i potvrdila treće mjesto na tabeli.

Strijelci za "zebre" su bili Armero i Di Natale.

Fiorentina je bez pomoći povrijeđenog Stevana Jovetića igrala 0:0 na Sardiniji.

Rezultati

Bolonja - Parma 0:0

Kaljari - Fiorentina 0:0

Leće - Kijevo 2:2 (Espozito 30, Di Mikele 90 - Paloski 3, 24)

Novara - Milan 0:3 (Ibrahimović 57, 90, Robinjo 74)

Palermo - Đenova 5:3 (Budan 26, Silvestre 37, Mantovani 42, Mikoli 75, Miljaćo 84 - Palasio 13, 59 (penal), Janković 89)

Sijena - Napoli 1:1 (Kalajo 67 - Pandev 86)

Udineze - Katanija 2:1 (Armero 20, Di Natale 53 - Lodi (penal) 90)

Inter - Lacio 2:1

Milito 44, Pacini 63 - Roki 30.

Juče

Roma - Ćezena 5:1

Atalanta - Juventus 0:2

Galerija

Bonus video: