Milan razbio Arsenal

Nakon debakla na „San Siru” od Milana (4:0), jasno je da Arsenal nije evropska ekipa, da je italijanski šampion previše ozbiljan za vrtić koji iz godine u godinu forsira Venger
0 komentar(a)
Boateng, Foto: Beta/AP
Boateng, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2012. 22:08h

U fudbalu se čuda često dešavaju, a Arsenalu je potrebno da uradi nemoguće pa da preživi u Ligi šampiona.

Nakon debakla na „San Siru” od Milana (4:0), jasno je da Arsenal nije evropska ekipa, da je italijanski šampion previše ozbiljan za vrtić koji iz godine u godinu forsira Arsen Venger.

U Ligi šampiona ne pomaže ni klasa Robina van Persija, jer je Milan od starta bio za klasu bolji tim.

Od trenutka kada je Kevin-Prins Boateng volejom matirao Šćešnjija „tobdžije” više nisu postojale, pa su u nastavku Robinjo sa dva gola i Zlatan Ibrahimović iz penala učinili da revanš na „Emirejtsu” bude formalnost.

Milan je tako na dobrom putu da skine englesko prokletstvo i nakon tri vezane eliminacije od klubova iz Premijer lige u osmini finala plasira se među osam najboljih na Starom kontinetu.

Milan je tako na dobrom putu da skine englesko prokletstvo i nakon tri vezane eliminacije od klubova iz Premijer lige u osmini finala plasira se među osam najboljih na Starom kontinentu.

U spektakularnom meču u Sankt Peterburgu, koji je odigran na minus 10 stepeni Celzijusa, viđeno je čak pet golova - Zenit je slomio otpor Benfike i slavio sa 3:2.

Rezultati

Milan – Arsenal 4:0

Boateng 15, Robinjo 38, 49, Ibrahimović (penal) 79.

Zenit – Benfika 3:2

Širokov 27, 88, Semak 71 - Pereira 20, 87.

Juče

Bajer – Barselona 1:3

Lion – APOEL 1:0

21. februar

CSKA - Real Madrid

Napoli - Čelzi

22. februar

Bazel - Bajern

Marsej - Inter

Bonus video: