Milan tresao, ali osvojio tri boda u Udinama

Rosoneri" su na "Friuliju" slavili sa 3:2, upisali treći trijumf u pet kola, ali su za trijumf strahovali do posljednje sekunde iako su na poluvremenu imali tri gola prednosti!
3 komentar(a)
AC Milan, Foto: Beta/AP
AC Milan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.09.2015. 20:54h

Siniša Mihajlović će opet biti bijesan na igrače, bez obzira na to što je Milan osvojio tri boda na gostovanju Udinezeu.

"Rosoneri" su na "Friuliju" slavili sa 3:2, upisali treći trijumf u pet kola, ali su za tri boda strahovali do posljednje sekunde, iako su na poluvremenu imali tri gola prednosti!

To je Mihin Milan, igra otvoreno i na pogodak više, do sada mu je taj sistem djelimično prolazio - savladan je Empoli sa 2:1, potom Palermo i sada Udineze rezultatom 3:2.

Milan je u svim tim duelima patio u defanzivi i stvorio dosta šansi.

A dugo je izgledalo da će ovaj meč sa Udinezeom biti drugačiji. Mario Baloteli je u 5. minutu postigao evrogol iz slobodnog udarca, u 10. je Đakomo Bonaventura majstorski pogodio za 2:0, a onda je Kristijan Sapata u 45. donio sigurnih 3:0.

Drugo poluvrijeme je, međutim, donijelo veliki preokret u igri - Milan se povukao kao da brani plus jedan, Udineze počeo da juri minus i već do 58. smanjio na 3:2. Pogodili su Badu i Duvan Sapata.

"Zebre" su tražile pogodak za remi, Milan jedva prelazio centar, ali je izdržao i proslavio prvu pobjedu u gostima u sezoni...

Rezultat

Udineze - Milan 2:3 (Badu 51, D. Sapata 58 - Baloteli 5, Bonaventura 10, K. Sapata 45+1);

Srijeda: Karpi - Napoli, Kjevo - Torino, Inter - Verona, Juventus - Frozinone, Fiorentina - Bolonja, Lacio - Đenova, Palermo - Sasuolo, Sampdorija - Roma;

Četvrtak: Empoli - Atalanta.

Bonus video: