Milanov poker u Toskani, Toro ne posustaje

"Nismo bili dobri kao u nekim prethodnim mečevima, ali konkretni jesmo", rekao je Mihajlović
0 komentar(a)
Đanluka Lapadula Milan, Foto: Reuters
Đanluka Lapadula Milan, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2016. 21:51h

Milan je prebolio gradski derbi i gol Ivana Perišića u 92. minutu za 2:2 i osvojio tri boda u Toskani.

"Rosoneri" su savladali Empoli (4:1) i vratili se na drugo mjesto, sa tri boda više od Rome koja sjutra veče dočekuje Peskaru.

Milan je poveo na "Frankiju" golom Lapadule u 15, ali je već u 17. izjednačio Saponara poslije loše intervencije golmana Donarume.

Empoli je nakon izjednačenja propustio nekoliko šansi da preokrene, a onda je kažnjen - Suso je u 61. vratio prednost gostima, a autogol Koste je praktično riješio pitanje pobjednika. Kasnije je Lapadula postigao svoj drugi gol na meču...

Ovo je šesti meč zaredom Empolija kod kuće u kojem nije pobijedio (ima dva remija i četiri poraza), ali je makar zatresao mrežu nakon 500 minuta...

A Torino je pobijedio i treći put zaredom u Seriji A, pa planovi Siniše Mihajlovića vezani za izlazak na evropsku scenu djeluju sve realnije.

"Bikovi" su sada kao domaćini savladali Kjevo (2:1), pa su i "leteći magarci" u nizu nakon trijumfa nad Kaljarijem i Krotoneom.

"Rekao sam ranije da imamo kvalitet da se borimo za plasman na međunarodnu scenu. Nismo ni na pola puta, ali vjerujem u tim", rekao je Mihajlović.

Sve je na "Komunaleu" riješeno u prvom poluvremenu, i to za dva i po minuta - oba gola dao je Jago Falke u 36. i 38. minutu.

"Nismo bili dobri kao u nekim prethodnim mečevima, ali konkretni jesmo", dodao je Mihajlović.

Gosti su smanjili minus i 86. pogotkom Roberta Inglezea, ali su sve nade da mogu do remija završene onog trenutka kada je Fabricio Kaćatore dobio crveni karton.

Torino ima najbolji napad u Seriji A, dao je 31 gol, jedan više od Rome, a tri od Juventusa, koji tek treba da odigraju mečeve 14. kola.

Bonus video: