Milanu je dovoljan i Ibrakadabra, stop za Juve

Ibra je upisao het-trik protiv Palerma (4:0), a za taj učinak mu je trebalo svega 14 minuta...
0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.03.2012. 22:32h

Ništa u Milanu nije isto sa i bez Zlatana Ibrahimovića, vidjelo se to i na Siciliji u utakmici koju je šampion odradio lagano samo zahvaljujući klasi jednog čovjeka u napadu.

Ibrahimović je upisao het-trik protiv Palerma (4:0), a za taj učinak mu je trebalo svega 14 minuta - u periodu od 21. do 35. je golmanu Vivijanu poslao tri lopte iza leđa i meč je tu bio gotov, Palermo razbijen, a da se još nije ni zagrijao...

„Ibrin šou na Siciliji, kakav het-trik!”, bili su oduševljeni italijanski mediji partijom koju je pružio Šveđanin nakon što je tri utakmice bio na hlađenju zbog suspenzije.

Trener Milana Masimilijano Alegri nije puno pričao o Ibrinoj magiji, jer su mu najvažnija tri boda.

"Ibra je dao tri sjajna gola, odigrao je odličan meč, kao i što je cijeli tim bio na visokom nivou. To mi je mnogo važnije", rekao je Alegri.

Međutim, nekoliko sati kasnije, svi u Milanu su mogli da budu mnogo zadovoljniji - Juventus je odigrao samo 1:1 sa Kjevom, pa šampion sada ima tri boda i meč više od „stare dame”.

Juventus i dalje nema poraz, ali polako postaje kralj remija, jer mu je ovo 12. u ukupno 25 utakmica ove sezone u prvenstvu.

„Da li Juve gubi dah?”, zapitao se „Medijaset”, koji je naklonjen Milanu.

Juve je poveo golom De Ćeljea u 18. minutu i onda je riješio da ide na sigurno, da čuva svoj gol. I to mu se osvetilo u finišu - Drame je u 76. uz pomoć Bonućija savladao Bufona i natjerao navijače domaćina da krenu sa zvižducima.

Mirko Vučinić je igrao cijeli meč, u nekoliko navrata je saigrače (prije svih Đakerinija i Del Pjera) spojio s golom, ali se rezultat nije mijenjao.

Sjutra se igra veliki rimski derbi između Rome i Lacija, a posljednju šansu da spase mjesto trenera u Interu ima Klaudio Ranijeri - na „Meacu” stiže zahuktala Katanija.

Rezultati

Juventus - Kjevo 1:1 (De Ćelje 18 - Drame 76)

Palermo - Milan 0:4 (Ibrahimović 21, 31, 35, Silva 58).

Sjutra

Parma - Napoli

Roma - Lacio

Fiorentina - Ćezena

Leće - Đenova

Sijena - Kaljari

Udineze - Atalanta

Bolonja - Novara

Inter - Katanija

Bonus video: