Miler: Mesiju je jedina mana što ne igra za Bajern

"Bio bih srećan kada bi Leo i dalje pogađao, a onda da i njegov rekord traje kao moj - makar 40 godina", kazao je Miler.
8 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2012. 21:04h

Nakon 40 godina rekord Gerda Milera po broju golova u kalendarskoj godini (85) konačno je pao i to od strane Lionela Mesija.

Miler, koji je po završetku igračke karijere jedva izašao na kraj sa alkoholom, sada odaje priznanje Argentincu, ponosan što je baš Mesi oborio rekord koji je on čuvao od 1972. godine.

"Moj rekord je trajao 40 godina, dao sam 85 golova u 60 utakmica, a srušio ga je najbolji igrač na svijetu. Oduševljen sam zbog njega. On je nevjerovatan fudbaler ogromnog kvaliteta", rekao je Miler, kojeg su španski mediji kontaktirali nakon utakmice Betisa i Barselone.

"Mesi je zaslužio da me prestigne, iako odbrana koja se danas igra omogućava više golova. Bio bih srećan kada bi Leo i dalje pogađao, a onda da i njegov rekord traje kao moj - makar 40 godina", kazao je Miler.

Legendarni njemački napadač je bio spreman i na šalu...

"Ali, znajte da i Mesi ima jednu manu...", rekao je začuđenim novinarima, a onda dovršio rečenicu.

"... Što ne igra za Bajern".

Svijet je uglavnom impresioniran, Mesiju čestitke stižu sa svih strana, ali ne i od Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin nijednom do sada nije odbio da pokaže koliko ne voli Argentinca. Izuzetak, naravno, nije ni ovaj Leov rekord...

"86 golova? Pa ja bih dao i 90 u jednoj godini da mi sude penale kao Barseloni i Mesiju – istakao je Ibrahimović za francuski "L'Ekip".

Prve golove u 2012. Mesi je postigao 4. januara protiv Osasune (dvostruki strijelac), ali tu nije kraj.

Do kraja decembra ima još dovoljno vremena da se ovaj skor popravi, a Barsa naredni meč igra već sjutra veče - protivnik na "Nou Kampu" je drugoligaš Kordoba u osmini finala Kupa kralja.

Svi Leovi golovi

Lionel Mesi je u 2012. dao čak 56 golova u Primeri na 36 utakmica...

Impresivan je njegov skor i u Ligi šampiona - na 12 utakmica u najelitnijem takmičenju se upisao 13 puta.

U dresu Barse majstor iz Rosarija je tresao mrežu i u Kupu kralja (tri pogotka na sedam utakmica), kao i u Superkupu Španije - pogađao je dva puta u isto toliko duela.

U nacionalnom timu takođe ima sjajan učinak. Kao "gaučo" je odigrao devet utakmica u 2012. u upisao je ukupno 12 golova.

Ukupno - Mesiju je za 86 golova ove kalendarske godine trebalo 66 utakmica, šest više od Gerda Milera te 1972.

Španski mediji su izračunali da je Mesi čak 77 pogodaka dao lijevom nogom, svega pet desnom i četiri glavom. Sa bijele tačke je matirao protivničke golmane 13 puta...

Bonus video: