Miličković objavio spisak kadeta za Bjelorusiju

53 pregleda 3 komentar(a)
kadetska fudbalska reprezentacija, Foto: Fudbalski savez Crne Gore
kadetska fudbalska reprezentacija, Foto: Fudbalski savez Crne Gore
Ažurirano: 26.09.2015. 13:43h

Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Boris Miličković objavio je danas spisak igrača za turnir preliminarne runde kvalifikacija za plasman na U17 Evropsko prvenstvo.

Kadeti će od nedjelje boraviti u Bjelorusiji, gdje će se zajedno sa domaćinom i vršnjacima iz Rusiije i sa Kipra, boriti za jedno od dva mjesta koja vode u elitnu rundu kvalifkacija.

Prvog dana turnira, 30. septembra, Miličkovićevi izabranici odigraće meč sa Bjelorusima. Dva dana kasnije, 2. oktobra “sokolići” će za protivnika imati selekciju Rusije, dok će u posljednjem kolu, koje se igra 5. oktobra odjmjeriti snage sa Kipranima.

Prethonih pet dana naša kadetska selekcija provela je u Podgorici na mini pripremama. Pozvani igrači odradili su ukupno sedam treninga, čime je zaokružen ciklus priprema za kvalifikacjje u Bjelorusiji.

" Nakon akcija koje smo imali u toku godine, došli smo i do posljednje faze, priprema i samih kvalifkacija za Evropsko prvenstvo. U proteklih pet dana radili smo na ispravljanju nedostataka i grešaka koje su uočene na turniru u Austriji. Igrači su prihvatili sve obaveze i vrijedno su radili tokom priprema, i mišljenja sam da su svjesni grešaka koje su ranije pravljenje, kao i da su dali sve od sebe da se greške otklone. Upravo će kvalifkacione utakmice u Bjelorusiji pokazati u kojoj mjeri smo uspjeli u tome", rekao je selektor Miličković.

Selektor našeg tima ulogu favorita na tunriru prepušta protivnicima.

" Mnogo toga nam zavisi od prve utakmice i nadam se da će momci dati maksimum, kako bi izborili pozitivan rezultat, jer bi nam to itekako značilo na psihološkom planu uoči duela sa Rusijom i Kiprom. Ispred sebe imamo kvalitetne protivnike, kojima prepuštamo ulogu favorita, a mi ćemo tražiti svoju šansu jer na turnir ne idemo bez ambicija. Ovo je takmičenje u kojem imate šanse do zadnjeg kola i tako ćemo pristupiti ovom turniru", dodao je selektor kadetsske reprezentacije.

Spisak

Golmani: Lazar Carević (Grbalj) i Maksim Milović (Crvena zvezda, Srbija).

Odbrana: Miloš Drinčić, Nikola Kumburović, Martin Prenkočević (Budućnost), Nikola Rašović (Zeta), Nemanja Petrović (Igalo) i Radule Krulanović (Sutjeska).

Vezni red: Rašid Kolić (Jedinstvo), Vasilije Terzić (Budućnost), Miloš Zečević (Rudar), Ilija Vukotić (Grbalj) i Aleksa Marušić (Sutjeska).

Napad: Božidar Damjanović (Grbalj), Radovan Bećirović (Sutjeska), Ognjen Stijepović (Budućnost), Pavle Krstović (Zeta) i Deni Piranić (Mladost).

Bonus video: