Titula? Samo Liverpul može da bude opušten: Trener Budućnosti oprezan pred drugi dio sezone

Budućnost poražena od Iskre 3:1 u posljednjoj provjeri pred nastavak prvenstva, trener Milinković nije zabrinut, uprkos brojnim povredama
4522 pregleda 6 komentar(a)
Mladen Milinković ima samo pobjede u takmičarskim mečevima na klupi Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Mladen Milinković ima samo pobjede u takmičarskim mečevima na klupi Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.02.2020. 11:05h

Budućnost je izgubila od Iskre 3:1 na svom kampu, u posljednjoj provjeri pred nastavak prvenstva.

Trener Mladen Milinković, međutim, nije zabrinut, ali ističe da se i iz ovog poraza može izvući dobra poruka:

- Bolje što nam se ovo desilo sada, nego kad krene prvenstvo. Ako ništa drugo, biće nam dobra opomena da opreznije uđemo u nastavak prvenstva - kazao je trener Budućnosti.

Osam bodova prednosti ima Budućnost u odnosu na Sutjesku, što je razlika koju nije ispustio nijedan jesenji prvak u prethodnih 13 sezona CFL-a.

Milinković je, međutim, oprezan do kraja:

- Naravno da nismo sigurni, nijedan lider u Evropi ne može da bude siguran i opušten, osim možda Liverpul koji ima 22 boda prednosti. Vidite, međutim, da se ni oni ne opuštaju, igraju ljudi 100 posto do kraja - kaže trener Budućnosti.

- Mi smo prednost stekli tako što smo slavili u tri derbija, protiv Sutjeske, Iskre i Titograda, a nismo dozvolili kikseve ni protiv ekipa koje su bile u donjem dijelu tabele, Rudara i Grblja. Isto kako smo je stekli, međutim, možemo i da ispustimo prednost, dva vezana kiksa i sve može da se istopi, zbog toga je oprez maksimalan - dodaje Milinković.

Budućnost gostuje Podgorici, pa dočekuje Kom, zatim ide Petrovcu, pa igra kod kuće sa Zetom i Grbljem prije derbija sa OFK Titogradom u gostima i Sutjeskom pod Goricom.

- Nakon tih mečeva slijedi martovska pauza, a nama je cilj da barem zadržimo ovu prednost do tada. Ako uspijemo, biće nam lakše.

Podgoričani u lov na titulu kreću u utorak sa “DG arene”, gdje se sastaju sa Podgoricom.

Ono što bi Milinkovića moglo više da brine od poraza u posljednjoj provjeri, jeste zdravstveni bilten, samo šest dana prije prvog takmičarskog meča u 2020. godini - standarni Luka Mirković i Aleksandar Vujačić izašli su iz igre protiv Iskre već u prvom poluvremenu zbog povreda, Draško Božović je ionako bio na poštedi (mišić), baš kao i Petar Grbić i Periša Pešukić, koji još osjećaju posljedice prehlade.

Ako se na sve to doda činjenica da Igor Ivanović neće igrati u prvom kolu nastavka zbog suspenzije, a da Dejan Zarubica još nije skinuo longetu koju nosi zbog napuknuća kosti u stopalu, onda je jasno da bi Milinković mogao da ima problem kako da sastavi respektabilan tim za gostovanje petoplasiranom timu.

- Mirković je udario glavom o podlogu, bio je na snimanju, srećom nema posljedica, ali je za svaki slučaj dobio poštedu od dva dana, jer osjeća bol. Vujačić će danas biti na detaljnim pregledima, ali su preliminarni pokazali da ne bi trebalo da bude nešto ozbiljnije. Božovića smo poštedjeli, nadam se da ćemo ga imati brzo, a što se tiče prehlada, na to malo može da se utiče - vrijeme je gripa, radimo sve da podignemo imunitet fudbalerima, ali nekada ni to nije bilo dovoljno. Nadam se da će se što više igrača oporaviti do utorka, ako ne - imamo i druge, mi smo ipak Budućnost i eto prave prilike igračima iz drugog plana da se pokažu - dodao je Milinković.

Grk Panajotis Moraitis postigao je juče prvi gol za Budućnost i mogao bi narednog utorka da se nađe i u prvoj postavi, ako se ne oporavi neko od ostalih napadača. Osim njega, Podgoričane su pojačeli bekovi Pešukić (vratio se i Partizana na pozajmicu) i Vukajlović, štoper Vladan Adžić, krlni veznista Vasko Kalezić.

Na pitanje kako je zadovoljan pojačanjima, Milinković kaže:

- Definitivno je da posjeduju kvalitet, ali im vjerovatno treba još malo vremena da se uklope i da ga ispolje do kraja. Nadam se da će se što prije adaptirati, jer su i došli da bi napravili pomak u našoj igri.

Iskra je povela golom Ivana Vukovića, izjednačio je Moraitis, da bi Zoran Petrović i Bogdan Mandić u nastavku donijeli trijumf Danilovgrađanima.

- Zadovoljan sam pripremnim periodom, a jedan meč ne može da promijeni sliku, ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu. Nisam, naravno, zadovoljan rezultatom, niti igrom u prvom poluvremenu, željeli smo pobijedimo. U nastavku smo bili bolji, iako ni to nije ona igra kojoj težimo. Mogla je utakmica da ode i u drugom smjeru, ali Iskra je iskoristila svoje šanse i zasluženo pobijedila - zaključio je Milinković.

Bonus video: