"Milioneri" dobili derbi za Ligu šampiona

Borusija dobila Hofenhajm i preuzela 3. poziciju, koja direktno vodi u Ligu šampiona. Bajern jedva sa Darmštadom, goleada Lajpciga
0 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Reuters
Borusija Dortmund, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2017. 18:17h

Borusija Dortmund će direktno u Ligu šampiona, ako dobije dva preostala meča u Bundesligi - "milioneri" su u direktnom duelu za plasman u evropsku elitu preuzeli treće mjesto od Hofenhajma (2:1), koji je pao na poziciju koja vodi u kvalifikacije za LŠ.

Četu Tomasa Tuhela do kraja sezone u Bundsligi čekaju mečevi sa Augzburgom kod kuće i Verdera na svom terenu.

Marko Rojs je već u 5. minutu na asistenciju Kastra lansirao "milionere", iako je snimak pokazao da se nalazio u ofsajd poziciji.

Domaći su dobili još jedan poklon od sudijske trojke, u 15. minutu, kada nije sankcionisana igra rukom Rojsa, u nastavku akcije Borusija je dobila penal, ali je Obamejang sa bijele tačke tukao pored gola.

Napadač Gabona ispravio se u finišu, osam minuta prije kraja, kada je jedan odbitak pospremio u mrežu za 2:0 i ključni korak ka pobjedi. Gosti su smanjili u 85. minutu, golom Hrvata Kramarića iz penala, ali za nešto više od minimalnog poraza nisu imali ni snage, ni vremena.

Боруссия Д - Хоффенхайм 2:1. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2016/17. 32 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Postšampionski" period Bajerna počeo je teškom pobjedom protiv novog drugoligaša Darmštada na "Alijanc areni" - 1:0. Mogla je četa Karla Anćelotija u ležernom meču da ostane bez dva boda, ali su gosti promašili penal, četiri minuta prije kraja - uradio je to, niko drugi do Turčin Hamit Altintop, nekadašnji napadač Bajerna.

Očekivala se goleada, Anćeloti je izveo najjači tim, Levandovski je "jurio" golove u trci za zlatnu kopačku, ali ništa od toga - pogodio je samo Bernat, u 18. minutu, nakon solo-prodora.

Бавария - Дармштадт 1:0. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2016/17. 32 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Drama je na dnu tabele, dilema je ko će uz Darmštad u "Cvajtu". Najbliži ispadanju je Ingolštat, koji je odigrao 1:1 kod kuće sa Bajerom iz Leverkuzena i time ostao tri boda ispod "crte", iza Hamburgera i Majnca, koji dijele mjesto koje vodi u baraž.

Volfsburg, Augzburg, pa čak i Bajer Leverkuzen nisu, međutim, još bezbjedni.

Rezultati:

Bajern - Darmštat 1:0

Bernat 18.

Borusija Dortmund - Hofenhajm 2:1

Rojs 5, Obamejang 82 - Kramarić (penal) 86.

Borusija Menhengladbah - Augzburg 1:1

Han 90+4 - Finbogason 57.

Ingolštat - Bajer Leverkuzen 1:1

Kitel 73 - Haverc 78.

Ajntraht - Volfsburg 0:2

Didavi 48, Gomez 63.

Herta - Lajpcig 1:4

Kedira (autogol) 85. - Verner 11, 54, Zelke 89, 90+2.

Nedelja:

Hamburger - Majnc

Frajburg - Šalke

Bonus video: