Bajernu bod u Lajpcigu, "milioneri" preslišali Bajer

Lajpcig nije uspio da ostvari maksimalan učinak i nakon 4. kola
1130 pregleda 0 komentar(a)
Pako Alkaser
Pako Alkaser
Ažurirano: 14.09.2019. 20:29h

U derbiju na "Red Bul areni" nije bilo pobjednika. Domaći Lajpcig je remijem sa Bajernom 1:1, prekinuo pobjednički niz i više nema ekipa sa maksimalnim učinkom nakon 4. kola Bundeslige.

Ipak, Lajpcig je zadržao vođstvo na tabeli sa 10 bodova, bodom više od Dortmunda.

Bajern je poveo već u 3. minutu nakon sjajnog pasa Tomasa Milera prema Poljaku Robertu Levandovskom, koji se ustremio ka golu i pogodio sedmi put u četiri utakmice prvenstva ove sezone.

Domaćin je izjednačio iz penala u nadoknadi prvog poluvremena golom Šveđanina Emila Forsberga. Penal je nesmotrenim startom na vrhu kaznenog prostora skrivio Hernandes.

Obje ekipe su u nastavku imale šansi, ali Bajern mora biti zadovoljniji bodom, pošto je u 89. minutu Manuel Nojer sjajno odbranio šansu reperezentativca Tima Vernera.

Borusiji Dortmund je pripao derbi sa Bajerom u osvit starta Lige šampiona 4:0.

"Milioneri" su pred utakmicu sa Barselonom u utorak pokazali da su spremni, za razliku od "farmaceuta" koji će sa zebnjom dočekati moskovsku Lokomotivu.

Slavio je Dortmund golovima Paka Alkasera u 28. te kanonadom u nastavku u kojoj je kapiten Marko Rojs postigao dva pogotka.

Prvi u 51. i onda u finišu, da bi se u međuvremenu u strijelce u 63. minutu upisao i Portugalac Gereiro na asistenciju sjajnog mladog Engleza Džejdona Sanča.

U ostalim utakmicama poslijepodnevnog programa Augsburg je kući dobio Ajntarht 2:1, a i Majnc je protiv Herte slavio identičnim rezultatom.

Borusija Menhengladbah je kao gost slavila u Kelnu 1:0, a tri boda sa gostovanja Union Berlinu odnio je Verder 2:1.

Bonus video: