Milioneri razbili farmaceute, HSV se još nada a Hofenhajm ne zaustavlja

0 komentar(a)
Julijan Nagelsman, Foto: Tviter
Julijan Nagelsman, Foto: Tviter
Ažurirano: 21.04.2018. 18:42h

Iako je odavno prosalavio titulu prvaka Bajern ne posustaje. Izabranici Jupa Hajnkesa se poigravaju sa konkurencijom, uprkos velikim rotacijama u sastavu Bavaraca. Hanover se, međutim, na svojoj areni pokazao kao čvrst rival, pa je Bajern morao da uvede najveće zvijezde. Tomas MIler je pogodio nakon 11 minuta na terenu, dok je Levandovskom bilo dovoljno šest minuta...

Ганновер - Бавария. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Borusija Dortmund je u direktnom okršaju za siguran put u lIgu šampiona dobi9la bajera na 2Vestfalenu" i preotela mu treću poziciju. "Milioneri" su razgromili "farmnaceute, a da Marku Rojsu nije golman Ramazan Ozdžan odbranio penal, bajer bi pretrpio još ubjedlčjiviji poraz nego u polufinalu Kupa Njemačke od Bajerna u utorak (6:2).

Junak pobjede "milionera" bio je 18-godišnji engleski napadač Džejdon Sančo sa golom i dvije asistencije. Dortmund sada ima tri boda više od Bajera na trećem mjestu i znalajno je popravio gol razliku...

Боруссия Дортмунд - Байер. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

A derbi na "Red Bul areni" pripao je gostujućem Hofenhajmu. Izabranici Julijana Nagelsmana su deklasirali viceprvaka Njemačke, i uključili su se u borbu za Ligu šampiona. Hofenhajm je peti sa dva boda manje od Bajera. Hofenhajm je bez poraza već osam utakmica, u kojima je slavio pet puta.

Očajnu formu Frajburga iskoristio je Hamburger, koji ga je pobijedio i prišao zoni baraža na pet bodova. Do kraja su, međutim, još samo tri kola i HSV nema prava na grešku.

Rezultati:

Ajntraht - Herta 0:3 (Selke (penal) 57, Leki 77, Ešvajn 90+1)

Hamburger - Freajburg 1:0 (Holtbi 54)

Hanover - Bajern 0:3 (Miler 57, Levandovski 73, Rudi 89)

Lajpcig - Hofenhajm 2:5 (Bauman (autogol) 59, Konate 88 - Ut 14, 59, Gnabri 35, Kaderebek 45, Rup 65)

Štutgart - Verder 2:0 (Gentner 13, Ozkan 90+1)

Borusija D. - Bajer 4:0 (Sančo 13, Rojs 55, 79, Filip 63)

Bonus video: