Miljenović naknadno pozvao devetoricu

Omladinska reprezentacija Crne Gore sjutra igra prvu od dvije prijateljske utakmice sa Danskom.
0 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2012. 20:51h

Omladinska reprezentacija Crne Gore sjutra igra prvu od dvije prijateljske utakmice sa Danskom.

Predstojeći dvomeč trebalo je da posluži kao generalna proba za turnir elitne runde kvalifikacija, ali selektor Aleksandar Miljenović neće moći da računa na najbolji sastav pošto mu se nisu odazvala čak osmorica fudbalera!

Defanzivac OFK Beograda Mirko Mustur ne može da nastupi zbog povrede, dok se većina igrača koji nastupaju u domaćoj ligi nisu odazvali zbog klupskih obaveza.

Zbog toga nedostaju golman Bokelja Danijel Petković, štoper Mladosti Filip Mitrović, vezisti Budućnosti Miloš Kalezić i Marko Vukčević, vezista Rudara Andrija Kaluđerović, te uzdanice Mogrena Marko Bakić i Luka Đorđević. Uz to, Boris Tatar i Šaleta Kordić biće na raspolaganju samo za prvu utakmicu.

"Mečevi sa veoma jakim protivnikom, koji je takođe učesnik eliltne runde, trebalo je da posluže kao prilika da igrači potvrde kvalitet i pokažu trenutnu formu, ali smo se umjesto toga suočili sa velikim brojem otkaza od strane klubova i povredom Mustura. To znači da osnovni cilj nećemo moći da ostvarimo", rekao je selektor Miljenović.

Selektor je naknadno pozvao golmana Budućnosti Vuka Radovića, te njegove klupske drugove Momčila Raspopovića i Aldina Kalača, igrače Mogrena Ivana Rackovića i Dušana Lagatora, Bojana Drinčića iz Čelika, Denija Hočka (Lovćen), Filipa Kalačevića (Zeta) i Jovana Šljivančanina (Rudar).

"Raduje me činjenica što je veliki broj igrača iz omladinske reprezentacije postao nezamjenljiv u svojim klubovima, siguran sam da će danas imati punu minutažu. Mi ćemo, sa druge strane, protiv Danske praktično nastupiti sa mlađom omladinskom selekcijom u kojoj ima igrača rođenih 1994. i 1995. godine, što je veliki hendikep jer svi znamo koliko je jedna godina velika u ovom uzrastu. Prvi put ćemo nastupiti u ovom sastavu što će ostaviti traga na uigranost tima. Siguran sam, međutim, da će igrači koje imam na raspolaganju dati maksimum kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", istakao je Miljenović.

Prvi duel Crne Gore i Danske igra se sjutra na Kampu FSCG sa početkom u 13 časova, dok je revanš u petak na istom mjestu, ali sa početkom u 16 časova.

Bonus video: