Miljenović: Želimo u Evropu, kroz prvenstvo ili Kup

Budućnost i Mladost igraju sjutra pod Goricom u 16 sati, revanš je za 14 dana na Starom aerodromu.
66 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.04.2018. 17:12h

Cilj Mladosti je plasman u Evropu, kroz prvenstvo ili Kup, poručio je trener podgoričkog kluba Aleksandar Miljenović pred sjutrašnji gradski derbi protiv Budućnosti, u prvoj utakmici polufinala najmasovnijeg takmičenja

"Svaka utakmica nam je jednako važna, i u prvenstvu i Kupu, jer kroz oba takmičenja imamo šansu da se plasiramo u Evropu, što je naš isključivi cilj. U prvenstvu smo 3. na tabeli, ali je nekoliko ekipa iza nas i velika je borba za tu poziciju, dok je u Kupu malo drugačije, plasirali smo se u polufinale i tu su dvije utakmica gdje ekipa nema mnogo prostora za grešku", kazao je Miljenović.

Budućnost i Mladost igraju sjutra pod Goricom u 16 sati, revanš je za 14 dana na Starom aerodromu.

"Respektujemo Budućnost kao klub, jako uvažavamo njihov igrački kadar i stručni rad. Možda naš rival nije u najboljoj formi u posljednje vrijeme, ali to ne mora ništa da znači, posebno kada vidimo da se kompletirao i da nema problema sa povredama".

Miljenović ističe da će odluka o prolasku dalje najvjerovatnije pasti u revanšu.

"Ovo je Kup takmičenje, dvije utakmice, a gol u gostima vrijedi dvostruko. Pokušaćemo da zatresemo protivničku mrežu i sebi olakšamo posao u drugoj utakmici, kada najvjerovatnije pada odluka".

Miljenović je preuzeo Mladost prije dvije sedmice i počeo je dobro - dvije pobjede u prvenstvu, jedan remi, uz gol-razliku 6:1.

Sve to uz brojne povrede...

"Protiv Dečića nismo imali na raspolaganju Raičevića, Simovića, Petrovića, Bukorca, Tomića... Sada nam se vraćaju Simović i Petrović, što je proširiti izbor. U međuvremenu smo gurnuli u vatru neke nove igrače, Ognjen Gašević je zaigrao, a tek je napunio 16 godina, Mamadu Mendi je bio jedan od najboljih u Tuzima, debitovao je i Vukićević. Uz sve to smo pokazali napredak u igri, nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu i na mečevima protiv Budućnosti", zaključio je Miljenović.

Bonus video: