Milošević: Najbitnije je da o svemu odlučujemo sami

"Karakter i mentalitet igrača i većine u stručnom štabu je napadački, pobjednički. No, ne bi trebalo da krenemo glavom bez obzira", kaže Milošević
0 komentar(a)
Milošević, Foto: Luka Zeković
Milošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.10.2011. 18:41h

Meč sa Engleskom pred domaćom publikom je najveći, istinski fudbalski izazov za crnogorsku reprezentaciju. Domaća javnost spremna je za spektakl, a naredni meč ima i veliki takmičarski značaj... Zato i ne čudi što je član stručnog štaba “sokola” i nekadašnji as jugoslovenskog fudbala Savo Milošević predstojeću utakmicu okarakterisao “specifičnom”.

"Prvi meč je važan, a protivnik atraktivan. A poslije nekoliko dana imamo još jednu, mnogo bitniju utakmicu. Moramo da razmišljamo o obje utakmice, da ne kažem da treba da kalkulišemo. Najbitnije je da svi budu zdravi, jer imamo 7-8 igrača sa žutim kartonom. Ne daj bože da se još neko povrijedi", rekao je Milošević.

Kako se suprotstaviti Englezima?

"Za utakmice koje slijede trebaće nam karakter i čvrsta psiha!"

Selektor Brnović je najavio da će bar trojicu igrača sa žutim kartonom odmarati protiv Engleske. Po jednu opomenu imaju Vučinić, Baša, Vukčević, Savić, Peković, Drinčić, Vlado Božović, Kašćelan.

Stručni štab, dakle, ima težak zadatak da rasporedi snage... Da li su otklonjene dileme?

"Jesu, 99 odsto, ali o tome ćete manje-više pričati sa selektorom", odgovorio je Milošević.

Crna Gora može da igra sa bilo kim u Evropi, kaže Milošević

"Vrlo teško da će Vels napraviti još jedno iznenađenje. Daj bože, ali Švajcarska je čvrsta i ozbiljna ekipa. Ne treba, međutim, da se opterećujemo time. Crnogorski tim zavisi od sebe, čak i kada je u pitanju borba za prvo mjesto u grupi. To je ono što je najbitnije u svemu", zaključio je Milošević.

Trebaće nam karakter i čvrsta psiha

Milošević je kao i na nedavnom zvaničnom predstavljanju novog stručnog štaba naše reprezentacije ponovio da vjeruje u crnogorsku selekciju.

"Poznavao sam ekipu i prije nego što sam došao, a rezultati koji su ostvareni idu u prilog tome da je ovo ozbiljan tim. Dva kola prije kraja kvalifikacija Crna Gora je u poziciji da može da bude i prva u grupi. Da je neko ponudio tako nešto pred početak kvalifikacija, mislim da bi svako potpisao! Crna Gora može da igra sa bilo kim u Evropi. Ekipa je osvojila deset bodova u prva četiri meča, uključujući i bod na terenu najtežeg protivnika. To nije lako ni za najjače selekcije", rekao je Milošević.

Proslavljeni fudbaler je takođe napomenuo još jedan detalj...

"Za utakmice koje slijede trebaće nam karakter i čvrsta psiha!"

Jovetić propustio večerašnji trening

Stevan Jovetić je propustio večerašnji trening zbog bola u zglobu. Nije, međutim, u pitanju ništa ozbiljnije - as Fiorentine biće spreman za Engleze...

Bonus video: