Milošević predlaže Ćurčića za selektora Srbije

0 komentar(a)
Radovan Ćurčić, Foto: Beta
Radovan Ćurčić, Foto: Beta
Ažurirano: 21.11.2014. 14:07h

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević najavio je danas da će predložiti Radovana Ćurčića za selektora reprezentacije, a da će konačnu odluku o tome donijeti Izvršni odbor (IO) te organizacije.

"Predložiću Ćurčića za selektora i to da on bude na tri, četiri godine, očekujem da će IO prihvatiti moj prijedlog. Ja ne biram selektora već predlažem rješenja, nisam postavljen za diktatora, sve je na nadležnima", rekao je Milošević novinarima u Staroj Pazovi.

Milošević je nedavno izabran za potpredsjednika za FSS sa posebnim akcentom za rad sa A i mladom selekcijom. On je dodao da IO od sada nije odbio nijedan njegov predlog, kada su u pitanju selektori mlađih reprezentacija. Sjednica IO FSS održaće se 25. novembra.

Dosadašnji selektor Srbije Dik Advokat podnio je ostavku prošlog petka, poslije poraza od Danske od 1:3 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, a selektor mlade reprezentacije

Radovan Ćurčić predvodio je ekipu u prijateljskoj utakmici protiv Grčke (2:0).

Milošević je ocijenio da i dalje postoje šanse da se Srbija plasira na Evropsko prvenstvo i istakao da je Ćurčić saglasan da preuzme A tim Srbije.

"Odluka o predlogu Ćurčića je bazirana na njegovom stručnom radu. On je konkretnim djelima pokazao da je prevazišao okvire ove države i srpskog fudbala, a i dobro poznaje igrače koje trenutno imamo", rekao je Milošević.

On je naveo da je bilo previše promjena selektora u prethodnom periodu.

"Česte promjene selektora utiču na kvalitet igre i do sada je bilo previše selektora u prethodnom periodu. Namjera mi je da to promijenim. Moram da pronađem najbolje rješenje, a Ćurčić je u prednosti u odnosu na ostale", rekao je Milošević.

Milošević je dodao da savjesno i pošteno radi svoj posao.

"Najmanje može da se tvrdi da sam nečija marioneta, ali svako ima pravo na svoje mišljenje i neću odgovarati na prozivke i trošiti energiju na takve stvari. Savjesno i pošteno radim svoj posao", rekao je Milošević

Bonus video: