Miodrag Vukotić: Uvijek sam volio da radim sa mladima

- Imamo zahtjevnu grupu, gdje je Španija veliki favorit. Ostale selekcije su neugodne, ali sa svima može da se igra i u svakom meču ćemo pokušati da se nametnemo - dodaje Vukotić
1401 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Vukotić, Foto: Filip Roganović
Miodrag Vukotić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.12.2018. 21:42h

Nekadašnji trener Mladosti, Budućnosti i Rudara Miodrag Vukotić, treći je selektor mlade reprezentacije Crne Gore, nakon Duška Vlaisavljevića (2007 - 2014) i Mojaša Radonjića (2014 - 2018).

Debitovaće u martu, na prijateljskom meču sa Grčkom, a već u junu kreće kvalifikaciona priča - meč kod kuće sa Kazahstanom, u grupi u kojoj su još Španija, Izrael, Makedonija i Farska Ostrva.

- Izbor za selektora U 21 reprezentacije doživljavam kao prizanje za sav rad dosadašnjoj karijeri, a posebno za rad sa mlađim fudbalerima. Sve rezultate koje sam postizao u klubovima uglavnom su bili vezani za mlađe. Volim da radim sa mladim igračima, nikad se nisam libio da im ukažem šansu. Nadam se da ću tu energiju prenijeti i na nacionalnu selekciju, i da ćemo svi zajedno napraviti rezultat koji će nas zadovoljiti - kaže Vukotić.

Mlada reprezentacija nikada do sada nije plasirala na veliko takmičenje, iako je u dva navrata, prije šest i osam godina, bila blizu baraža.

Opet će biti strahovito teško, jer će samo prvoplasirani direktno na EP, dok će baraž igrati dvije najbolje drugoplasirane iz devet grupa. Mlada selekcija Crne Gore zato ima drugi cilj, a to je afirmacija što više fudbalera. S tim dolaze i igra, pa i rezultati.

- Imamo zahtjevnu grupu, gdje je Španija veliki favorit. Ostale selekcije su neugodne, ali sa svima može da se igra i u svakom meču ćemo pokušati da se nametnemo - dodaje Vukotić.

Ilija Vukotić (Benfika), Ognjen Stijepović (Sampdorija), Lazar Carević (Barselona), Meris Skenderović (Hofenhajm), ali i Zetin napadač Nikola Krstović, koji bi tada mogao da bude u inostranstvu, biće predvodnici nove selekcije mlade reprezentacije...

- Velika je stvar što je dobar broj igrača već igrao u prošlom ciklusu, što je stekao određeno iskustvo, koje će moći da prenesu na igrače iz naših klubova. Imamo talentovane igrače, ali sve to treba uklopiti u pravu cjelinu - zaključio je Vukotić.

Bonus video: