Miroljubivo u Petrovcu

"Znali smo da nas čeka težak meč, ali smo i u ovom duelu, kao i u nekim ranijim, pokazali da igramo fer i korektan fudbal, iako smo prebrinuli sve brige", rekao je pomoćni trener Petrovac Rudolf Marčić
0 komentar(a)
Živković, Foto: Savo Prelević
Živković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2012. 10:13h

U Petrovcu je viđen, utisak je, remi po mjeri oba rivala (1:1).

Nikšićanima su tri boda pod Malim brdom praktično značila oslobađanje stega nižeg ranga.

Petrovac je lišenih rezultatskog imperativa bio bolji rival samo do postignutog gola.

Od tog trenutka gostujući sastav je imao više od igre a izjednačenje je stiglo u samom finišu iako je stijelac jedinog gola, rezervista Božo Marković, prvo promašio jedananesterac, a potom na odbitak reagovao na pravi način.

"Znali smo da nas čeka težak meč, ali smo i u ovom duelu, kao i u nekim ranijim, pokazali da igramo fer i korektan fudbal, iako smo prebrinuli sve brige", rekao je pomoćni trener Petrovac Rudolf Marčić.

“Nebo-plavi” su furiozno ušli u meč i već u 4. minutu preko Živkovića imali izglednu priliku.

Četiri minuta kasnije oko 30-ak najvatrenijih navijača Sutjeske, popularnih “vojvoda”, ponovo je zadrhtalo.

Korner je izveo Mrvaljević, glavom je odlično tukao Čarapić, a Stijepović bio na dobrom mjestu i loptu izbacio sa gol linije.

Živković je još jednom u 15. minutu promašio dobru šansu, baš kao i Jovanović, koji je promašio glavom.

Prekidi su bili najjače oružje Petrovca, a tako je došlo i vođstvo. Bila je to akcija u koprodukciji barskog tandema - Leverda je zavrnuo loptu u šesnaesterac u kojem se najbolje snašao Mrvaljević za radost domaćih navijača.

Najozbiljniju priliku da na odmor odu sa egalom gosti su imali preko pozajmljenog igrača Vojvodine Šušnjara, ali je odlični golman Popović odbranio njegov šut.

Nastavak je donio znatno ofanzivniju i agresivniju igru Nikšićana.

Blizu poravnanja izabranici Saše Petrovića bili su u 54. minutu - udarac Šušnjara zaustavila je stativa.

Totalna ofanziva Sutjeske urodila je plodom u 78. minutu - Muhović je u šesnaestercu faulirao Krivokapića, golman Popović odbranio šut Boža Markovića sa bijele tačke, ali je napadač Sutjeske odbitak pospremio u mrežu.

"Zadovoljni smo bodom, iako smo u drugom poluvremenu imali šanse da osvojimo sva tri. Ne preostaje nam ništa drugo nego da u naredna dva kola stignemo do svih šest bodova, jer je to jedina sigurna računica koja nas drži dalje od zone baraža", rekao je pomoćni trener Sutjeske Milija Savović.

Petrovac - Sutjeka 1:1 (1:0)

Petrovac – Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 250. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Šeko Šabotić (Tuzi). Strijelci: Mrvaljević u 17. minutu za Petrovac, Marković u 79. minut za Sutjeska. Žuti kartoni: Graovac, Jovanović, Leverda (Petrovac), Zogović, Đurović, Stefanović (Sutjeska).

Petrovac: Popović 7, Mi. Radulović 6 (Grbović), Graovac 6,5, Čarapić 6,5, Mrvaljević 7, Šofranac 6,5, Jovanović 6,5, Leverda 6,5 (Marković 6,5), Muhović 6,5, Ma. Radulović 6 (Vujačić 6,5), Živković 6.

Sutjeska: Lakićević 6,5, Kosović 6 (Krivokapić 6,5), Zogović 6,5, Đurović 6,5, Stijepović 6,5, Stefanović 6,5, J. Nikolić 6,5, P. Nikolić 6,5, Pejović 6,5 (Marković 7), Šušnjar 7, Perošević 6,5 (Jovović).

Bonus video: