Misija počela na Poljudu: Da se vratim u startnih 11

Crnogorski reprezentativac Momčilo Raspopović zaigrao za Rijeku nakon tri mjeseca i postigao gol protiv Hajduka u Splitu
3899 pregleda 0 komentar(a)
Nakon Dinama, pogodio je i protiv Hajduka: Momčilo Raspopović, Foto: Nk Rijeka
Nakon Dinama, pogodio je i protiv Hajduka: Momčilo Raspopović, Foto: Nk Rijeka
Ažurirano: 03.12.2019. 15:48h

Iza Momčila Raspopovića je težaki period u Rijeci, borba sa povredom prednjih ukrštenih ligamenata je daleka prošlost, pa crnogorski reprezentativac polako i sigurno stvara prostor da opet bude prvotimac u ekipi sa Rujevice.

Primarni posao desnog beka nije postizanje golova, ali Raspopović se upravo tako nametnuo za vikend u Hrvatskoj nogometnoj ligi - Rijeka je u Splitu deklasirala Hajduk 4:0, a bivši kapiten Budućnosti je bio strijelac drrugog pogotka u finišu. Na terenu je proveo 20 minuta i bila mu je to prva utakmica za Rijeku još od 1. septembra i duela sa Interom iz Zaprešića...

- Oporavio sam se od teške povrede, a onda me je presjekla povreda skočnog zgloba početkom sezone, nakon što sam bio standardan, igrao i evropske utakmice za Rijeku. Ali, takve stvari se dešavaju u sportu, bitno je samo da iz njih izvučete ono najbolje - rekao je Raspopović za „Vijesti”.

Gol Hajduku uvijek ima težinu, u kakvom god da su momentu „bili”. Rijeka je ovom pobjedom prišla drugoplasiranim Splićanima na tri boda, s tim što ima i utakmicu manje. Sve to nakon što je krajem septembra trenera Igora Bišćana zamijenio mladi Slovenac Simon Rožman.

- Još jednom smo pokazali da vrijedimo, da imamo kvalitet. Bilo je loših perioda ove sezone, promijenili smo i trenera, što uvijek zahtijeva određeno vrijeme za navikavanje. Siguran sam da smo na pravom putu, svi osjećamo da igramo sve bolje. Pobijedili smo ubjedljivo dva puta zaredom, ali ne želimo da se tu zaustavimo - kaže Raspopović.

Od kada je u januaru prošle godine stigao u Rijeku Raspopović je postigao dva gola - prije Hajduka se upisao i u remiju protiv zagrebačkog Dinama (1:1), i to početkom prošle sezone.

- Dugo sam čekao šansu i dočekao sam je na Poljudu. Mislim da sam je i iskoristio na pravi način. Srećan sam zbog gola i zato što mi je ovo prva utakmica od kada je došao novi trener. Nadam se da ću u narednim mečevima dobiti više prostora i da ću moći da dokažem da mi je mjesto u startnih 11 - poručuje 25-godišnji Podgoričanin.

Nedavno je i debitovao za reprezentaciju, mada je taj debi ostao u sjenci debakla protiv Engleske na „Vembliju” u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (7:0). Potom je odigrao 90 minuta u prijateljskom meču protiv Bjelorusije.

- Oko reprezentacije ne treba puno pričati, jer je igranje za nacionalni tim najveći uspjeh jednog sportiste. Momenat u kojem se nalazimo nije dobar, ali se nadam da će veoma brzo doći bolje igre i rezultati - zaključio je Raspopović.

Bonus video: