Misija Sutjeske: Da uradimo nešto što nije niko do sada

Sutjeska nakon tri godine iz minusa kreće zimske pripreme - Budućnost ima osam bodova prednosti na vrhu, ali se Nikšićani ne predaju
1829 pregleda 2 komentar(a)
Trener Rakojević i fudbaleri Sutjeske juče uoči prvog treninga u 2020, Foto: FK Sutjeska
Trener Rakojević i fudbaleri Sutjeske juče uoči prvog treninga u 2020, Foto: FK Sutjeska

Prvi put u ovom trenerskom mandatu Nikole Rakojevića, Sujeska iz minusa počinje zimske pripreme.

Prije dvije godine je imala plus 13, prošle zime plus sedam, a sada je na minus osam u odnosu na vodeću Budućnost, uoči nastavka proljećne šampionske trke.

Različita pozicija, vjerovatno i drugačije raspoloženje, ali su motiv i ambicije isti...

- Prethodne dvije godine imali smo bodovnu prednost na polusezoni - pa smo imali opterećenje kako da je sačuvamo. I sada imamo opterećenje - kako da je nadoknadimo zaostatak, da uradimo nešto što niko nije do sada. Mislim da možemo to da uradimo - kazao je Rakojević uoči prvog treninga u 2020. godini.

Nijedan drugoplasirani (ili trećeplasirani) na polusezoni nije nadoknadio toliki minus u prethodnih 13 sezona elitnog klupskog fudbala u samostalnoj Crnoj Gori.

Nikšićani će to pokušati da urade bez pojačanja - barem za sada...

Rakojević je ipak zatekao neka “nova lica” - Stefana Cicmila i Milutina Osmajića, koji zbog povreda nisu igrali cijelu jesenju polusezonu, kao i Bojana Cigera, koji je propustio posljednjih nekoliko kola.

Svi oni su se oporavili i odmah su u stroju...

- Vidjećemo u kakvom su stanju, vjerovatno će im trebati malo vremena da se vrate u ritam, ali dobro je što su tu, raduje njihov povratak - dodao je Rakojević.

Četvorica omladinaca koja su priključena prvom timu (dva Dubljevića, Janjić i Bojović) zaoštriće konkurenciju na pripremama koji će aktuelni šampion uglavnom provesti na svom (pomoćnom terenu), pored glavnog stadiona čija se zapadna tribina uveliko ruši.

- Krajem januara tradicionalno ćemo učestvovati na turniru u Gabeli, do tada ćemo biti u Nikšiću, igraćemo prijateljske utakmice protiv Dečića i Bokelja. Čekaju nas provjere i nakon turnira u Gabeli, sve u svemu trebalo bi da imamo dovoljno testova - dodaje Rakojević.

Član uprave kluba Đoko Krivokapić i direktor Nikola Jovović poželjeli su fudbalerima Sutjeske srećan rad uoči polusezone u kojoj će Nikšićani tražiti (barem) jedan trofej - jer, uz koliko-toliko aktivnu poziciju u prvenstvu, Ćetkovića, Kojaševića i drugove čekaju polufinalni mečevi u Kupu, u aprilu. Potencijalni rivali su Budućnost, Petrovac i Podgorica.

Bonus video: