Misli Gordog Albiona već u Brazilu

Nakon remija na “Narodnom stadionu” u Varšavi izdvojila su se tri kandidata za pobjedu u Grupi H kvalifikacija za Mundiajl u Brazilu, ali sada Engleska i Ukrajina vode glavnu riječ
0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Beta AP
Stiven Džerard, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.09.2013. 23:36h

Nakon remija na “Narodnom stadionu” u Varšavi izdvojila su se tri kandidata za pobjedu u Grupi H kvalifikacija za Mundiajl u Brazilu, ali sada Engleska i Ukrajina vode glavnu riječ.

Sa 18 golova u četiri posljednja meča kvalifkacija izabranici Mihajla Fomenka učinili su da se pobjeda na prepunom stadionu u Ljvovu, nad nejakim San Marinom slavi kao osvajanje Svjetskog prvenstva.

A kako i ne bi, kada je 40.000 gledalaca moglo da uživa u najubjedljivijoj pobjedi u istoriji svoje selekcije, pošto su slavili sa 9:0.

"Pa kada lideru grupe u Crnoj Gori damo četiri gola, šta je uopšte trebalo da traži San Marino - u euforiji su ukrajinski mediji, koji napominju da je najgora ekipa u grupi trebalo da primi još toliko.

Njihovo oduševljenje i euforiju pokušao je da stiša selektor Fomenko, ličnost broj jedan u Ukrajini. On je Ukrajinu preuzeo nakon što se činilo da nema izlaza za “žuto - plave”.

"Istorijska pobjeda, ja ne razmišljam o tome. Samo sam zahvalan navijačima i igračima na urađenom danas. Pustite nas da se sada na miru vratimo u ritam za utakmicu naših života. Dolazi nam u utorak Engleska, koja predstavlja elitu evropskog fudbala. O tome svjedoči i tako uvjerljiva i laka pobjeda nad Moldavijom", poslovično smiren ostao je Fomenko.

A uprkos brojnim izostancima, Engleska je ponovo sa lakoćom savladalaq Moldaviju (4:0). Goste je načeo kapiten Stiven Džerard na sistenciju Frenkija Lamparda, koji će u Kijevu igrati svoj 100. meč za Gordi Albion. Sljedeći gol je djelo debitanta u zvaničnim utakmicama, Rikija Lamberta, koji je uz to i asistirao Daniju Velbeku u oba njegova pogotka.

“Engleska je preuzela čelo tabele”, euforičan je BBC, pošto uz utakmicu manje Gordi Albion ima isti broj bodova kao Crna Gora, ali i bolju gol razliku.

U euforiji si bili i engleski novinari koji su selektora Roja Hodžsona odmah zasuli pitanjima o mogućnostima osvajanja Mundijala.

"Sada odlazak na Mundiajl ne izgleda više kao nemoguića misija. Ali prvo treba da se kvalifikujemo za Brazil, pa da pričamo o dometima naše reporezentacije. Sada treba da dobijemo bodove i protiv Ukrajine, pa da u oktobru sami odlučujemo u putu za Brazil", naglasio je Hodžson.

Rezultati

Grupa H

Engleska - Moldavija 4:0 (Džerard 12, Lambert 27, Velbek 45+1, 50)

Ukrajina - San Marino 9:0 (Dević 11, Seljeznov 26, Edmar 32, Hačeridi 45+1, 54, Konopljanka 50, Bezus 63, Fedetskij 74, Rakitskij 90+3)

Bonus video: