Mlada čeka "furiju", Vukotić poručuje: Da ponovimo pristup iz prve utakmice

Naša selekcija iz prva četiri kola ima tri poraza, uz pobjedu nad Farskim Ostrvima) i san o Euru više nije realan
1681 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag i Ilija Vukotić na konferencija za medije, Foto: FSCG
Miodrag i Ilija Vukotić na konferencija za medije, Foto: FSCG
Ažurirano: 14.10.2019. 19:14h

Mlada fudbalska reprezentacija u utorak u Podgorici čeka velikog favorita - sastaće se sa Španijom (18.45) u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija iz prva četiri kola ima tri poraza, uz pobjedu nad Farskim Ostrvima) i san o Euru praktično više ne postoji. Pogotovo nakon što je bolja od tima Miodraga Vukotića u četvrtak u Lješkopolju bila Sjeverna Makedonija 2:1.

"Šteta što ovu utakmicu ne dočekujemo u boljem raspoloženju, jer nismo očekivali poraz od Makedonaca prije nekoliko dana. Probali smo da analiziramo taj meč, da izvučemo neke pouke. Vidjeli smo gdje smo griješili, takođe i neke dobre stvari što smo radili. Kad sve uzmemo u obzir, mislim da taj poraz nismo zaslužili, ali da bismo dobili utakmicu moramo da budemo takmičari, da budemo odgovorniji u zadacima koje igrači dobiju. Nadam se da su igrači svjesni tih grešaka i da ćemo ih već u utakmici sa Španijom smanjiti na najmanji mogući nivo", rekao je Miodrag Vukotić i dodao:

"Postoji model kako sačuvati mrežu protiv tako kvalitetne ekipe kao što je Španija, protiv igrača koji nastupaju u španskoj ligi. Ako momci ispoštuju dogovor i budu vjerovali u svoj kvalitet, možemo da zaprijetimo Špancima. Prije mjesec smo igrali sa njima, imali smo nekoliko situacija tokom utakmice da ih kaznimo, a možda smo imali i najbolju šansu na utakmici da postignemo gol i to nakon izrađene akcije. Ako budemo imali isti pristup, uz dozu sreće koja je neophodna, onda možemo utakmicu završiti pozitivno", smatra selektor U21 reprezentacije.

Kapiten Crne Gore Ilija Vukotić očekuje da ekipa pokaže reakciju nakon poraza od Sjeverne Makedonije.

"Pričali smo dosta nakon te utakmice, znamo da je nismo odradili onako kako smo htjeli. Igrali smo sa Špancima već jednom i znamo da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. To je skup fudbalera koji nastupa za najjače španske klubove. Biće teško, ali daćemo maksimum", poručio je Vukotić.

"Izgubili smo dvije utakmice kod kuće, ali se nismo predali. U opticaju je još 18 bodova, daćemo sve od sebe da sakupimo što više poena i da se vratimo u igru", kazao je Vukotić.

Bonus video: