Mlada reprezentacija bolja od Srbije

Strijelci za Crnu Goru bili su Stefan Mugoša iz jedanaesterca u prvom i Đorđe Šušnjar u drugom poluvremenu...
19 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.12.2012. 14:28h

Crnogorska mlada reprezentacija položila je test protiv Srbije, a sigurna pobjeda od 2:0 trebalo bi da donese samopouzdanje novoj generaciji...Četa Duška Vlaisavljevića je zasluženo slavila - domaćin je imao sigurnost u odbrani kojoj su poseban ton davali odlični štoperi Alić i Bakrač, te pobjedničku viziju u napadu.

"Sigurno da sam zadovoljan rezultatom i odnosom prema igri. No, više bismo uradili i jedni i drugi da je teren bio u boljem stanju. Pokazali smo kvalitet, a Srbija nam praktično nije ozbiljnije zaprijetila do posljednjih pola sata kada smo izvršili puno izmjena. Možda su obje ekipe ušle u meč sa strahom, jer do sada nismo igrali jedni protiv drugih", rekao je selektor Vlaisavljević.

“Sokoli” su, istina, imali i malo sreće da u finišu poluvremena povedu iz penala kojeg je pomalo naivno skrivio golman Dmitrović. Gostujući čuvar mreže je u 41. minutu faulirao Vučinića, nakon čega je Mugoša bio siguran iz penala. A do tog momenta bilo je i opreza, te nekoliko pokušaja pred oba gola. Srbija je zaprijetila preko Vitasa iz “slobodnjaka”, te Čaušića u dva navrata, dok je na drugoj strani Mugoša jednom šutirao u okvir gola, dok je Bakrač mogao da dovede našu selekciju u vođstvo, ali se spetljao u 34. minutu.

Gosti su imali gromoglasnu podršku jer ih je bodrila organizovana grupa ovdašnjih simpatizera (na okačenim transparentima stajalo je “Danilovgrad” i “Podgorica”), ali je Crna Gora domaćinski završila posao i u takmičarskom duhu privela meč kraju. Za to se pobrinuo Đorđe Šušnjar koji se upisao u strijelce protiv vršnjaka iz matične države...Golgeter Sutjeske je odlično “poklopio” loptu nakon asistencije Gojačanina u 48. minutu, a ona se posle intervencije golmana Dmitrovića od prečke odbila u mrežu.

Nakon toga, dileme oko pobjednika više nije bilo, “sokoli” su u nastavku imali sigurnost u svim linijama, mada je Srbija mogla da ublaži poraz. Najbliži golu bio je rezervista Marković, koji je u 82. minutu jakim šutem uzdrmao stativu. Oba selektora izvršila su svih sedam izmjena, a Vlaisavljević je morao da napravi i jednu prinudnu već u 24. minutu - golman Butorović je dobio šansu umjesto Petkovića koji se požalio na povredu.

Crna Gora je trijumfom preuzela prvo mjesto u grupi 1 regionalne lige. U dosadašnjim mečevima naša selekcija je igrala bez golova sa Mađarskom, a prethodno je i Srbija remizirala sa istim rivalom (3:3).

"Loše smo ušli u meč, nismo ostvarili ono što smo zacrtali. Crna Gora je to iskoristila, dala dva gola i zasluženo pobijedila. Imamo puno novih igrača, ali to ne smije da nam bude opravdanje. Ne smijemo da loše uđemo u meč i olako ga izgubimo", kazao je Dejan Govedarica, selektor Srbije.

CRNA GORA - SRBIJA 2:0

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 500. Sudija: Peter Solmoši (Mađarska). Strijelci: Mugoša u 41. (iz penala) i Šušnjar u 48. minutu. Žuti kartoni: Jovović (Crna Gora), Dmitrović, Vitas (Srbija).

Crna Gora: Petković – (Butorović 7), Gojačanin 7, Alić 7,5, Bakrač 7 (Ćuković), Radunović 6,5 (Bogdanović), Janković 7, Kosović 7 (Kaluđerović), M. Vukčević 7 (Jovović), Mugoša 7 (Sanković), Vučinić 6,5 (Boljević 6), Šušnjar 7,5.

Srbija: Dmitrović 5,5 (Perić), Petković 6, Vitas 6,5, Lalić 6 (Planić), Savković 6,5 (Jovičić), Rogač 6, Kovačević 6 (Ljujić), Mrkela 6 (Stojković), Čaušić 6,5, Paločević 6 (Marković), Despotović 6 (Dmitrov 6).

Bonus video: