Mlada reprezentacija Crne Gore pobijedila Francusku

Tim Mojaša Radonjića slavio je golovima Borisa Cmiljanića iz penala u šestom i Emira Azemovića u 46. minutu
97 pregleda 6 komentar(a)
mlada reprezentacija, Foto: FSCG
mlada reprezentacija, Foto: FSCG
Ažurirano: 06.09.2018. 19:43h

Mlada reprezentacija Crne Gore mogla bi u finišu kvalifikacija za Euro da sakupi poneki bod i popravi loš rezultatski utisak iz dosadašnjeg dijela ciklusa - najavila je to četa Mojaša Radonjića, pobjedom protiv Francuske u prijateljskom meču u Nikšiću (2:1).

Jesu "trikolori" igrali sa mlađim timom, igračima koji imaju pravo nastupa tek u narednim kvalifikacijama, ali Francuska je uvijek Francuska, u kakvom god da je sastavu. Zato pobjeda Crne Gore ima posebnu vrijednost.

Trijumf je najavio Boris Cmiljanić u 8. minutu, golom za 1:0 iz penala, koji je skrivio Kamara, faulom nad Vujnovićem.

Francuzi su izjednačili u 13. minutu, iako su naši fudbaleri zatresli mrežu - štoper Momčilo Rašo postigao je autogol, nakon ubacivanja Berneda sa desne strane.

Sadržajno prvo poluvrijeme dopunjeno je velikom šansom Cmiljanića, koji je u 32. minutu pucao pored gola, ali i prečkom Francuza Kuzansa u 38. iz slobodnog udarca.

Čim je počeo nastavak Crna Gora je postigla, ispostavilo se, pobjedonosni gol. Stijepović je izveo korner, Skenderović na prvoj stativi lagano skrenuo loptu, koju je u gol poslao Azemović.

Domaći tim je kontrolisao utakmicu u nastavku, a mogao je i preko Petrovića da postigne i treći gol.

Bila je to lijepa uvertira za utorak, 11. septembar, kada Crna Gora nastavlja kvalifikacije za Euro duelom protiv Bugarske kraj Bistrice. Do kraja kvalifikacija, u kojima je odavno izgubila šanse da se bori za

plasman na EP, Crna Gora dočekuje Luksemburg i Kazahstan,

CRNA GORA - FRANCUSKA 2:1

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 200. Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Strijelci: Cmiljanić u 5. i Azemović u 47. minutu za Crnu Goru, Rašo (autogol) u 13. minutu za Francusku.

Crna Gora: Carević (78. Popović), Rašo (46. Drinčić), Vukčević (61. Ma.Vučić), Lončar (61. Milošević), Skenderović (61. Đuričković), Stijepović (78. Golubović), Cmiljanić (61. Petrović), Azemović (84. Banović), Pešukić (84. Malešević), Vukotić (78.Miličković), Vujnović (46. Vukčević).

Francuska: Djuf, Dembele (46. Zumare), Kamara, Sar, Sisoko, Dijabi (82. Sila),Kuzans, Maolida (82. Juan), Gitan (61. Matondo), Zagadu.

Bonus video: