Mladi danas gostuju Italijanima

Selektor Duško Vlaisavljević je za ovu akciju u Kastel di Sangru pozvao golmana Čelika Nikolu Delibašića, blizance iz Lovćena Nikolu i Marka Draganića, defanzivca Zete Nikolu Cavnića i vezistu Grblja Gorana Milojka
0 komentar(a)
Duško Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Duško Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2014. 10:08h

Mlada reprezentacija Crne Gore će se sa pet debitanata danas od 17 časova suprotstaviti Italiji u pripremnoj utakmici koja je ujedno i posljednja provjera pred rasplet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u septembru.

Selektor Duško Vlaisavljević je za ovu akciju u Kastel di Sangru pozvao golmana Čelika Nikolu Delibašića, blizance iz Lovćena Nikolu i Marka Draganića, defanzivca Zete Nikolu Cavnića i vezistu Grblja Gorana Milojka.

"Očekuje nas jaka provjera protiv moćnog tima. Plan je da probam nekoliko igrača na različitim pozicijama zbog toga što neki od standardnih nemaju pravo da igraju protiv Rumunije u kvalifikacijama. Nadam se da će debitanti iskoristiti priliku da se nametnu za duel sa Rumunima", rekao je Vlaisavljević.

Italijanski selektor Luiđi di Bjađo je prije dva dana saopštio spisak „azura”, a među odabranima su i golman Intera na pozajmici u Livornu Franćesko Bardi, Danijele Baseli iz Atalante, ali i napadač Sasuola Domeniko Berardi koji je minule sezone dao čak četiri gola Milanu u pobjedi svog tima od 4:2.

Takođe, upisao je i het-trik protiv Fiorentine i sezonu završio sa 16 pogodaka u Seriji A.

"Važan nam je meč sa Crnom Gorom, jer se radi o ekipi koja je dosta slična Srbiji, našem narednom protivniku u kvalifikacijama", kazao je defanzivac Italije Luka Antei za zvanični sajt Fudbalskog saveza Italije.

Bonus video: