Mlađi omladinci remizirali sa Švajcarcima

"Jako sam zadovoljan nakon ovog remija, jer je ovo tek drugo okupljanje ove generacije", rekao je selektor Miljenović.
0 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2012. 22:16h

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno u gostima sa Švajcarskom 1:1, u prvom od dva prijateljska meča.

Iako su imali više od igre u prvom poluvremenu, izabranici Aleksandra Miljenovića su na odmoru bili u zaostatku, zahvaljujući golu Malenea, koji je u 28. minutu preciznim udarcem sa deset metara krunisao odličnu akciju svog tima. Izgledne šanse u prvom dijelu meča propustilu su Janjušević, Rmuš i Kalačević.

Ofanziva “sokolića” dala je rezultat tek u 80. minutu, kada je Marko Janković iz slobodnog udarca sa 18 metara matirao Mvogu, uz pomoć nekoga od igrača iz živog zida Švajcaraca.

Crna Gora je u samom finišu imala priliku da u potpunosti preokrene rezultat, ali je udarac Počeka iz izgledne pozicije zaustavio Mvogo.

"Jako sam zadovoljan nakon ovog remija, jer je ovo tek drugo okupljanje ove generacije. Nekoliko igrača je nastupalo za stariju selekciju, ali moram podsjetiti da smo u ovom sastavu igrali samo protiv Srbije. Zadovoljan sam jer smo u duelu sa izuzetno jakim protivnikom imali veći posjed lopte, više izglednih prilika ali se mreža protivnika zatresla samo jednom. Dobra igra u polju rezultat je odličnog odnosa prema igri i obavezama. Ekipa je pokazala da ima karakter, momci su uspjeli da se vrate nakon minusa iz prvog poluvremena i dođu do izjednačenja. Čestitam igračima na prikazanoj igri", rekao je Miljenović.

Drugi meč igra se u četvrtak u Niderhasliju sa početkom u 18 časova.

Bonus video: