Mladi se vratili na početak, ne pomaže ni igrač više

Četa Dušana Vlaisavljevića doživjela težak poraz u Jermeniji (4:1), iako je punih 70 minuta igrala sa igračem više
0 komentar(a)
stefan, Foto: Vijesti online
stefan, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 07.06.2011. 17:43h

Samo četiri dana nakon ubjedljive pobjede u Andori, mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore se vratila na početak - četa Dušana Vlaisavljevića doživjela je težak poraz u Jerevanu (4:1), iako je punih 70 minuta imala igrača više na terenu.

Iako su naši očekivali pobjedu, Jermenci su pokazali zašto ih bije glas da su izuzetno neugodni u mlađim kategorijama. Selekcija koja je u svom sastavu imala dva fudbalera koja su prije četiri dana bili u sastavu seniora na kvalifikacionom meču sa Rusima, kaznila je bukvalno svaku nepažnju crnogorske selekcije u odbrani, pa je već u prvom meču kvalifikacija najavila da će biti ozbiljan kandidat za visok plasman u grupi.

- Nisam vjerovao da možemo ovako loše da odigramo. Igrači su se teško kretali po terenu, kao da ih je sva snaga napustila. Imao sam utisak da se radi o veteranima, a ne mladićima koji tek treba da napune 21 godinu. Imali smo mnogo problema - putovanje je bilo dugo i naporno, a vremenska i visinska razlika nisu pomogle. Uz to, koncentracija nam je bila na vrlo niskom nivou, a prvi gol smo primili iz neshvatljive greške i naivnosti - rekao je Vlaisavljević.

Jermenci su poveli već u 3. minutu utakmice, kada je napadač Pjunika iz Jerevana, 20-godišnji Malakjan pogodio mrežu Šćekića.

Crna Gora je odmah pokušala da izjednači, a u 23. minutu dobila je igrača više - vezista Jermenaca Aleksijan dobio je drugi žuti karton nakon faula nad Kaluđerovićem, ostavivpši svoju ekipu da sa desetoricom čuva vođstvo.

Činilo se tada da će meč na stadionu "Republika" u Jerevanu krenuti jednosmjernom ulicom, ali nije bilo tako. Jermenci su bili jednako opasni i sa igračem manje, iako je reprezentacija Crne Gore u finišu prvog poluvremena, preko Nikolića i Seratlića, propustila šanse da izjednači.

Vlaisavljević je na poluvremenu pojačao napad, umjesto krilnog napadača Ermina Seratlića ušao je centralni, Stefan Mugoša, ali ništa nije pomoglo. Jermenci su u 53. minutu, opet preko Malakjana, povećali na 2:0, nakon čega se igra našeg tima potpuno raspala.

Ušao je Nikač umjesto Golubovića, pa Đoković umjesto Kaluđerovića, ali umjesto da bude ubojitija u napadau naša selekcija je bila samo ranjivija u defanzivi. Hofhanisjan je u 77. minutu postigao treći gol za Jermeniju, čime je meč bio riješen.

Stefan Nikolić je u 79. minutu postigao počasni gol za Crnu Goru i smanjio na 3:1, ali Jermenci odgovorili sa četvrtim - Pogosjan je šest minuta prije kraja postavio konačnih 4:1.

Nakon polovičnog učinka u prva dva kola, mlada reprezentacija Crne Gore naredni meč igra u septembru, protiv Velsa pod Goricom.

Jermenija - Crna Gora 4:1

Jerevan - Stadion „Vazgen Sargsijan”. Sudija: Gerhard Grobelnik (Austrija). Pomoćnici: Roland Braunšmit i Julijan Veinberger (Austrija). Strijelci: Malakijan u 3. i 52. Hovhanisjan u 77, i V. Pogosjan u 84. minutu (Jermenija), Nikolić u 77. minutu (Crna Gora). Žuti kartoni: Aleksanijan (Jermenija), Nikolić (Crna Gora). Crveni karton: Aleksanijan u 23. minutu (Jermenija).

Jermenija: Petrosjan, Dagbašijan (V. Pogosjan), A. Voskanijan, M. Voskanijan, Aleksanijan, Malakijan (G. Pogosjan), Badalijan (H. Hovanišjan), Harojian, K. Hovhanišjan, Hambardžumijan, Edigrajian.

Crna Gora: Šćekić, Golubović (Nikač), Balić, Šofranac, Tomašević, Vešović, Kaluđerović (Đoković), Nikolić, Bogdanović, Kajević, Seratlić (Mugoša).

Bonus video: