Mladi spremni za Maltu i Belgiju

0 komentar(a)
Vladimir Jovović, Foto: Beta/AP
Vladimir Jovović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.03.2016. 20:53h

Mlada reprezentacija počela je mini-pripreme za dva vezana gostovanja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

U srijedu tim Mojaša Radonjića gostuje Malti, pet dana kasnije Belgiji. To su mečevi definitivnog raspleta.

Crna Gora je u grupi 1 odigrala pet mečeva, a ima tri boda manje od Belgije, koja ima utakmicu manje, a čak pet od Češke, koja je, takođe, upisala pet nastupa.

Jasno je, dakle, da su šanse da se osvoji jedno od prva dva mjesta u grupi minimalne, a teško je i moglo da bude drugačije, nakon tri kiksa - remija sa Maltom (0:0) i Estoniijom (3:3) u Podgorici, te poraza od Moldavije (1:0) u gostima.

"Pred nama su dvije ključne utakmice, nakon što smo izgubili mnogo bodova. Samo dvije pobjede nas vraćaju u igru. Maltu moramo da dobijemo, tu nema dileme, a onda da protiv Belgije idemo na iznenađenje. Nije nemoguće, ovaj tim ima kvalitet", kaže Vladimir Jovović, prvotimac OFK Beograda.

Kalkulacija, dakle, više nema, ali bodovi koji se izgube od slabijih timova teško se mogu nadoknaditi protiv Belgije i Češke.

"Ispustili smo mnogo bodova, previše, ali idemo dalje. Gledamo pozitivno, atmosfera je dobra, mislim da nismo rekli posljednju riječ. Vjerujem da ćemo se protiv Malte u gostima iskupiti za kiks pod Goricom, a da velikim angažovanjem, borbom do maksimuma i pametnom igrom možemo da uradimo i nešto više protiv Belgije", poručio je Aleksandar Boljević, napadač Jong PSV-a.

U nacionalnom timu za dva naredna meča neće biti Luke Đorđevića, koji je povrijeđen, a umjesto njega pozvan je Milan Vušurović iz Budućnosti.

Bonus video: