Mladost bez kompleksa u Sevilji: Falilo samo malo više sreće (3:0)

Golove za Špance postigli su Kolumbijac Baka u 18, Peroti iz penala u 82. i Kariso u prvom minutu sudijske nadoknade
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2013. 21:43h

Na istorijski megdan Sevilji mali podgorički klub je izašao otvorenog garda, na zaprepašćenje evropske fudbalske javvnosti, ali je nedostatak sreće i samo malo više koncentracije u finišu Mladost odvojilo od cilja - iznenađenja protiv favorizovanog rivala!

Ipak, glavni cilj je ispunjen, izabranici Nikole Rakojevića su zalaganjem, igrom, ali i stvorenim prilikama, mogli sa ponosom da napuste teren jednog od najboljih klubova Primere. U vreloj Andaluziji, pred skoro 35 hiljada navijača u fantastičnom koloriti “Sančes Pishuana” domaćin je slavio sa 3:0 i prebrinuo sve brige oko prolaska dalje, ali ni sinoćnji rezultat neće moći da pokvari spektakl pod Goricom, koji se sprema za šest dana.

"Bilo je teško igrati na “Pishuanu”, visoka temperatura i sjajni i motivisani rival u svojoj prvoj utakmici sa novim sastavom... Svima nama je bio san da odigramo protiv ovako jakog rivala i uzdignuta čela smo napustili teren, jer smo imali dvije stopostotne šanse na stadionu na kojem gube najveći, Real i Barselona. U nekim momentima je bilo vidno da nam je nedostajao Japanac Išihara Taku, sa kojim smo se uigravali i igrali, i sigurno je da bi on uz ovako dobro raspoloženog debitanta na sredini, Balšu Božovića, učinio da budemo još bolji i ubojitiji. Zaista smo očarani kako je Božović odigrao, uz svega pet zajedničih treninga, ali eto nijesmo pogodili kada je trebalo", kazao je Radule Živković, koji je sa lijevog beka na “Pishuanu” prekomandovan na suprotnu stranu defanzivne linije.

A da se Mladost nije prepala imena rivala pokazao je Ermin Seratlić već u 15. sekundi utakmice, ali je njegov udarac sa 20 metara zaustavio golman Beto.

Sevilja je do prve prilike došala u 7. minutu preko novajlije Bake, ali je Miroslav Vujadinović fenomenalnom odbranom pokazao da će to biti njegova noć. Branio je bez greške, ali je u 18. minutu u gužvi lopta stigla do kapitena Sevilje, Ivana Rakitića koji je asistirao Baki za nebranjiv šut u dalji ugao - 1:0 za Sevilju.

Mladost nije posustala, ali je neuigranu, novu Sevilju od opasnijih napada Mladosti faulovima na sredini spasavao kapiten Rakitić. On je i sjajno opalio u 22. minutu, ali je Vujke sjajnom intervencijom ispod prečke spriječio pogodak. Mladost je pokušavala, igrala bez straha i do prve prave prilike došla u 35. minutu, kada je na ubacivanje Boža Markovića Seratlić šutirao tik pored gola. Marković je sljedeći bio u šansi, možda i najvećoj za Mladost, ali je u posljednjem trenutku njegov šut izblokirao Fasio!

U nastavku je opet Mladost probala da izađe, protiv domaćina namjerenog da pojača ritam. Prednjačio je Rakitić, koji je i na slilu pokušavao da pokrene ekipu. Ipak, opet je Mladost imala prvi zicer, jer su Bojan Sanković i njegov imenjak Kaljević izigrali odbranu. Šut Kaljevića je, međutim, zamalo prohujao iznad prečke u 50. minutu! Samo minut kasnije, Sevilja je preko Bakua bila u šansi, ali je Vujadinović osujetio njegov pokušaj da ispod nega plasira loptu. A u otvorenoj borbi opet je Kaljević bio u šansi u 54. minutu, na ubacivanje novajlije Božovića njegov udarac glavom promašio je cilj.

To kao da je prekinulo Mladost, koja je izgubila niti igre, pa su se u posljednjih pola sata ređale šanse ispred Vujadinovićevog gola. Rakitić je promašio nekoliko zicera, a onda je spojio rezervistu Perotu sa Vujadinovićem, koji je sjajno zatvorio gol. Rakitić je i u 81. minutu pronašao Pareha na sedam metara, ali je golman Mladosti bio na njegovom udarcu. I kada se činilo da je prošlo najgore, dva hladna tuša za podgorički sastav.

Lopta je u 82. minutu pogodila u ruku Aleksandra Šofranca a sudija iz Slovenije Slavko Vinčić bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Penal je sjajno u donji desni ugao pogodio Peroti za 2:0, da bi Sevilja iskusno krenula naprijed da završi posao protiv demoralisanog rivala.

Udarac Rakitića u 90. minutu završio je na stativi, ali je isti u prvom minutu nadoknade sjajno izveo korner, pravo na glavu Karisu, koji je sa prve stative postavio konačnih 3:0.

SEVILJA - MLADOST 3:0

Sevilja - Stadion: “Ramon Sančes Pishuan”. Gledalaca: 35.000. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Strijelci: Baka u 18, Peroti (penal) u 82. i Kariso u 90+1. minutu. Žuti kartoni: Mitrović, Živković i Šofranac (Mladost).

Sevilja: Beto, Koke, Facio, Pareha, Alberto, Kariso, Rakitić, Rejes (Samperio), Rabeljo (Peroti), Vitolo (Rusesku), Baka.

Mladost: Vujadinović, Živković, Šofranac, Mitrović (Kašćelan), Novović, Sanković, Božović, Savićević (Pavićević), Kaljević (Knežević), Seratlić.

Galerija

Bonus video: