Mladost na minus dva od Rudara: Pobjeda za Andreja

0 komentar(a)
Miloš Đalac, Foto: Savo Prelević
Miloš Đalac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2015. 20:58h

Miloš Đalac vodio je Mladost do pobjede nad Bokeljom, a u njegovim, i mislima njegovih saigrača i stručnog štaba bio je trener Aleksandar Nedović, koji je umjesto na klupi bio uz sina na liječenju u Beogradu.

Pobjeda je, zato, posvećena Andreju...

"Hvala igračima na svemu što su pokazali, na karakteru i želji. Hvala im što su ostvarili ovu pobjedu za Andreja Nedovića, kome želimo brz oporavak", rekao je Srđa Nikić, prvi saradnik Aleksandra Nedovića.

Duel na Starom aerodromu počeo je furiozno, ali za goste. U trećem minutu Luka Maraš je iz teške pozicije, iskosa sa lijeve strane, savladao Radulovića.

Mladost, međutim, nije bila uzdrmana, već samo motivisana da brzo izjednači, a Kotorani nemoćni da se odbrane. Nezadrživi Đalac imao dvije dobre šanse, prije nego što je u 22. minutu efektno asistirao Jovanoviću, koji je sa druge stative sproveo loptu u mrežu.

U 37. minutu Đalac se i upisao. Nakon kornera Pejovića, lopta je prošla kroz šesnaesterac, a napadač Mladosti bio na pravom mjestu.

Iako su kontrolisali dešavanja na terenu, domaći fudbaleri nisu mogli da odahnu. Naprotiv, zadrhtali su u 58. minutu, kada je Maraš proturio loptu do Macanovića, koji je utrčao iz drugog plana i bez problema prevario Radulovića – 2:2.

Kotorani su, međutim, brzo uprskali sve – neopreznost golmana Mijatovića i Mikijelja iskoristio je Đalac da pogodi praznu mrežu.

Konačnih 4:2 postavio je Ivan Vuković, na povratku u crnogorski klupski fudbal – nekada prvi golgeter lige sa ivice šesnaesterca postigao je prvi gol u dresu novog kluba.

Mladost u ovom trenutku djeluje nezadrživo - neporažena je 13 mečeva, skoro pola godine. A Rudar i Sutjeska kiksali su već na startu drugog dijela...

"Igramo dobro, u lijepoj smo seriji, ali nemamo imperativ da osvojimo titulu. Idemo iz utakmice u utakmicu pa dokle stignemo. Ne zanimaju nas ni rezultati rivala, ali je, naravno, pozitivno za nas ovo što se dogodilo na startu", rekao je Miloš Đalac, prvi akter meča.

Mladost – Bokelj 4:2

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Strijelci Miroje Jovanović u 22, Miloš Đalac u 37. i 59, Ivan Vuković u 64. minutu za Mladost, Luka Maraš u 3, Aleksandar Macanović u 57. minutu za Bokelj. Žuti karton: Maraš (Bokelj).

Mladost: Radulović 6 – Živković 6, Lakić 7, Adamović 6,5, Pejović 6 – Lagator 7, Novović 6 – Đalac 7,5 (Đurišić), Šćepanović 6 (Vuković 7), Jovanović 7 – Milić 6 (Obradović).

Bokelj: Mijatović 6 – Mladenović 5,5, Mikijelj 5, Todorović 6, Čelebić 5,5 – Zlatičanin 6, Šćekić 5 (Kotorac) – Zorica 6,5, Macanović 6 (Nikezić), Maraš 6 – Nerić 5,5 (Pajović).

Bonus video: