Mladost predstavila novog trenera Gorana Milojevića

"Veliki mi je izazov raditi u Mladosti, klubu koji je prepoznat po lepršavoj “romantičarskoj” igri, ali i svjetskim asovima koji su izašli iz ove škole", kazao je Milojević
181 pregleda 1 komentar(a)
Goran Milojević, Foto: Zoran Đurić
Goran Milojević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.10.2013. 22:27h

Nakon što su novog trenera Mladosti Gorana Milojevića upoznali sa igračima, direktor Veselin Šipčić i sekretar Miodrag Vukićević su u prostorijama kluba novog šefa struke predstavili i medijima.

"Rezultati su za brigu, pa iako smo zahvalni doskorašnjem treneru Nikoli Rakojeviću na trudu i sjajnom vođenju ekipe u kvalifikacijama za Ligu Evrope, morali smo mu se zahvaliti na saradnji. Sporazumno smo raskinuli ugovor sa Rakojevićem, a nadamo se da će iskustvo i renome Milojevića kao igrača i trenera motivisati naše igrače za izlazak iz rezultatske krize", naglasio je Šipčić.

Mladost je iz prvih deset kola osvojila samo osam bodova, a nakon odbijanja ostavke Rakojevića, ipak je niz poraza podstakao upravu na promjenu.

"Upoznat sam sa svim problemima, i znam da je klub iskoristio odlične igre u Evropi za prodaju igrača. Realnost je takva da se to moralo iskoristiti, ali takođe znam i da ekipa nije imala vremena za prave pripreme i stoga su uslijedili problemi sa povredama. No, iako trener ne snosi krivicu, lakše ga je promijeniti nego 20-ak igrača. Takva je sudbina u ovom poslu. Ni ja ne obećavam čudo, jer to je u ovom poslu apsurd. Obećavam rad, red i disciplinu i uz malo sreće koju treba zaslužiti radom možemo izaći iz rezultatske krize. Veliki mi je izazov raditi u Mladosti, klubu koji je prepoznat po lepršavoj “romantičarskoj” igri, ali i svjetskim asovima koji su izašli iz ove škole", kazao je Milojević.

Nekadašnji sjajni fudbaler Crvene zvezde, Partizana, Majorke, Selte i Viljareala, trenersko iskustvo je sticao širom Evrope, a prije 11 godina je bio na klupi Rudara.

"Poznajem crnogorski fudbal i sistem takmičenja, i u lijepom mi je sjećanju rad u Rudaru prije 11 godina. Znam da je liga izjednačena i sa tri vezane pobjede se da ispraviti sve loše. Naš cilj je pobjeda u utakmici sa Grbljem, prvoj nakon ove mini pauze u prvenstvu, koja će nam dobro doći da se upoznamo ali i da igrači saniraju povrede. Već u subotu ću vidjeti ekipu na djelu u prijateljskoj utakmici sa Petrovcem i tada će mi sve biti jasnije", naglasio je Milojević.

Bonus video: