Mladost priželjkuje makar malo sreće

Fudbaleri Mladosti putuju u Mađarsku, na okršaj sa Videotonom
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.07.2013. 11:45h

Let do Beograda, pa četvoročasovna vožnja autobusom do Sehešfehervara, grada u Mađarskoj blizu Budimpešte - tako će izgledati prvi izlazak na evropsku scenu ekipe Mladosti.

Rival je Videoton, nekadašnji šampion, prošlogodišnji učesnik grupne faze Lige Evrope, doskorašnji klub prvog golmana crnogorske reprezentacije Mladena Božovića. Na svom prvom evropskom iskušenju, izabranici Nikole Rakojevića teško da su mogli da izvuku težeg protivnika.

Ipak, predaje nema, iako je podgorički klub veliki autsajder u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Igrajući evopske mečeve naučio sam da je u ovakvim utakmicama najvažnije iskustvo. Nažalost, mi ga nemamo, zato ćemo nedostatak u tom segmentu pokušati da nadoknadimo nekim drugim stvarima - borbenošću, koncentracijom, dobrom pozicionom igrom. Za nas je ovo put u nepoznato, jer ne znamo šta nas očekuje, ali ćemo pružiti sve od sebe da se prikažemo u što boljem izdanju", kaže napadač Ivan Knežević, koji je noseći dres Zete imao nekoliko prilika da se oproba na evrosceni.

Mladost je oslabljena - najbolji strijelac iz prošle sezone, Marko Šćepanović pokušava u Iranu da dogovori transfer u Rah Ahan, dok je strandardni vezista Vladimir Mandić van stroja zbog povrede koljena.

Doduše, postoji mogućnost da se Šćepanović priključi saigračima u Mađarskoj, pod uslovom da ne završi transfer u Iranu, što bi bilo veliko “pojačanje” za momke Nikole Rakojevića.

"Sigurno da nas očekuje težak meč, sa ili bez Šćepanovića, ali se nadamo da ćemo imati makar malo sreće i da ćemo uspjeti da zatresemo protivničku mrežu. To bi nam dalo kakvu-takvu šansu u revanšu, iako se ne zavaravamo puno - znamo da je Videoton veliki favorit, a da smo mi izlaskom u Evropu već napravili dovoljan uspjeh. Biće to dobro iskustvo za sve fudbalere, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Čekaćemo svoju šansu, nadam se da ćemo je dočekati", ističe Knežević.

U taboru podgoričkog tima ne znaju puno o protivniku.

"Vjerujem da ćemo neke detalje saznati na licu mjesta. Znamo tu ekipu iz prošle sezone, imaju dosta stranaca, Portugalaca i Brazilaca, ali su i oni dosta promijenili ekipu. Kako god, mislim da će se u Mađarskoj igrati otvoren meč. Nećemo se skoncentrisati samo na odbranu našeg gola", zakjučuje Knežević.

Prva utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Videotona i Mladosti igra se sjutra na stadionu “Sostoi” u 20.30 časova.

Bonus video: