Mladost spremna za iznenađenje

Mladosti jeprotiv Videotona za prolaz u drugu rundu dovoljna minimalna pobjeda od 1:0
0 komentar(a)
Peco Rakojević, Foto: Luka Zeković
Peco Rakojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.07.2013. 10:15h

Mladost je u velikom stilu odigrala evropski debi u mađarskom Sehešfehervaru, ali se ipak sa stadiona “Sosoi” vratila sa golom zaostatka. Iako je Mladosti, danas od 17.30 sati na stadionu pod Goricom, protiv Videotona za prolaz u drugu rundu dovoljna minimalna pobjeda od 1:0, ipak uloga favorita pripada viceprvaku Mađarske.

" Favoriti su, ali ipak želim da vjerujem u mogućnosti i potencijal moje ekipe. Barem ćemo pokušati da ostvarimo prolazak, zaslužili smo pravo na nadu. Videoton nas nije potcijenio u prvom duelu, jer to ne rade profesionalci, a mi smo im parirali na planu trčanja i naročito taktički, što su pokazali i neki statistički parametri prve utakmice u Mađarskoj. Ne sporimo da su kvalitetnija ekipa, sa nevjerovatnom mirnoćom u igri koju su im donijeli uspješni nastupi u Evropi u prethodnim sezonama, ali je fudbal igra iznenađenja i zašto da ne vjerujemo u još jedno. U sportu morate biti optimisti, pa koliko god da ih cijenimo i poštujemo, uočili smo i neke mane koje ćemo pokušati da iskoristimo", kazao je trener Mladosti Nikola - Peco Rakojević na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Njegovi izabranici poveli su u uvodnim minutima pred 6.500 gledalaca na “Sosoiu”, ali su Mađari uspjeli da preokrenu rezultat do poluvremena nakon dva iskorištena prekida, ali i greške sudije kod izjednačujućeg pogotka.

"Mi ne možemo da se zavaravamo, Mladost je oslabljena i u odnosu na kraj prošle sezone odlascima Marka Šćepanovića i Nemanje Vukovića, ali je pokazala zavidan nivo trčanja, tehnike i naročito taktike. I možemo bolje jer smo nedopustivo napravili nekoliko grešaka, na koje sam ukazao igračima. Probali smo u posljednjoj sedmici da te nedostatke ispravimo i pripremimo taktiku za novo iznenađenje. Ono neće biti u postavci, jer će na teren isti sastav kao i u prvom duelu. Objektivno, ti igrači su pokazali da mogu da igraju protiv ekipe koja ima po nekoliko Španaca, Portugalaca, Brazilaca... I moram da pohvalim defanzivce Aleksandra Šofranca i Filipa Mitrovića, koji su sjano odigrali i zaustavili njihovog špica Nemanju Nikolića. Videoton je opasan i po bokovima, a naročito jak utisak ma mene su ostavili i Alvares, strijelac i asistent Đurčo i mladi reprezentativac Mađarske Kovač. Ali tu su i iskusni Balaš Tot i Vitor Gomes na sredini terena "- zaključio je Rakojević.

Mladost će u prvoj domaćoj utakmici na evrosceni igrati danas od 17.30 sati, a ulaz na stadionu pod Goricom će biti slobodan. I u slučaju prolaska u drugi krug gdje bi se sastala sa slovačkom Senicom, ulaz će biti besplatan, najavili su iz podgoričkog kluba.

Gomes: Biće promjena u sastavu

"Biće mnogo promjena Nakon konferencije Mladosti, na stadionu pod Goricom to je uradio i Videoton, u ime kojeg su govorili portugalski trener Žoze Gomes i kapiten Videotona, Balaš Tot. - Nijesmo zadovoljni rezultatom iz prvog duela i ozbiljno smo se spremili za drugačiji pristup utakmici. I nijesmo potcijenili Mladost u prvoj utakmici, ali je naš protivnik odigrao dobro. Razgovarao sam sa igračima i ukazao im na greške iz tog duela, koji je sada zatvoreno poglavlje. Očekujte promjene u sastavu Videotona, jer smo se dobro spremili za revanš meč. Znamo da je najjači adut Mladosti jak kolektiv, odlično ukomponovana ekipa igrača različitih karakteristika", kazao je Gomes.

A da će igrači Videotona imati potpuno drugačiji pristup, potvrdio je Tot. "Očekujemo tešku utakmicu, jer nam rezultat iz prvog duela ne garantuje ništa. Zato ćemo na teren izaći maksimalno motivisani i angažovanom i dobrom igrom potruditi se da slavimo i u Podgorici", rekao je Tot.

MLADOST - VIDEOTON (prvi meč 1:2) Podgorica - Stadion pod Goricom. Kapacitet: 12.000. Sudija: Žerom Efong Nzolo (Belgija). Početak u 17,30 časova. Mladost: Vujadinović - Tomić, Šofranac, Mitrović, Živković - Sanković, Taku - Savićević, Kljajević, Seratlić - Marković. Videoton: Tujvel - Oliveira, Sekereš, Vinicijus, Kande - Tot, Gomes - Đurčo, Kovač, Alvares - Nikolić.

Bonus video: