Mladost u Sevilji: Evro idila

"Na nama je da damo sve od sebe, a koliko će to biti dovoljno protiv favoriozovanog rivala, vidjećemo", kazao je lijevi bek Ivan Novović, ljetošnje pojačanje iz Zete.
50 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2013. 19:57h

Prava saga. Tako se može opisati put Mladosti na istorijski duel u Sevilji, sa istoimenim slavnim timom u posljednjem meču prvog dana trećeg kvalifikacionog kruga za plasman u Ligu Evrope.

U dvije odvojene grupe, igrači Mladosti su danas popodne stigli u Sevilju, gdje su u 21.30 sati osjetili teren “Ramon Sančes Pishuana”.

U prvoj grupi su osim trenerskog štaba, otputovala sedmorica igrača, među kojima je i napadač Ivan Knežević. Oni su do Malage putovali skoro 12 sati, a krenuli su u 1.30 sati put Tirane, preko aerodroma u Rimu do sjedišta najvećeg fudbalskog neprijatelja Sevilje, Malage!

"Prenoćili smo u Malagi, odakle smo nastavili put Sevilje. Vruće je, skoro kao u Podgorici", kratko je prokomentarisao Knežević.

U nemogućnosti da Mladost obezbijedi čarter let, ostatak ekspedicije je otputovao noć kasnije, tačnije sinoć.

"Dvomeč sa Seviljom je šlag na torti naše evropske idile. Za takve mečeve se naporno trenira i igra fudbal. Ukrstiti koplja i oprobati se sa najboljima je sve što smo željeli i daćemo sve od sebe da se ova lijepa priča ne završi već na “Pishuanu”. Sjajni Japanac Taku je prije dva dana napustio klub, a uprava nije dogovorila produžetak saradnje sa kapitenom Tomićem , i siguirno je da će oni nedostajati. Ipak, ne sumnjam da će oni koji ih zamijene odgovoriti izazovu i da će ih na pravi način zamijeniti. Na nama je da damo sve od sebe, a koliko će to biti dovoljno protiv favoriozovanog rivala, vidjećemo", kazao je lijevi bek Ivan Novović, ljetošnje pojačanje iz Zete.

Iako je u dvomeču sa Senicom u igru ulazio sa klupe uspio je da odgovori zadacima trenera Nikole-Peca Rakojevića, iako u tim utakmicama nije igrao na svojoj poziciji.

"Tačno je da smo na treningu uigravali kombinaciju da ja preuzmem mjesto lijevog beka, a Živković je prekomandovan na drugu stranu i nadam se da ću ovoga puta od starta biti na terenu. Dobro je što je i Balša Božović registrovan, što će pojačati konkurenciju i klasu u našoj sredini. U svakom slučaju probaćemo da odigramo maksimalno i vidimo koliko smo u ovom trenutku daleko od najboljih ekipa", zaključio je 24-godišnji defanzivac Novović, koji se sjajno snalazi i u ofanzivnim zadacima.

Zastavica spremna za istoriju

Sve je spremno za najveću i najglamurozniju utakmicu Mladosti u istoriji. Podgoričani su letom preko Tirane, Rima i Malage u Sevilju ponijelu i specijalnu urađenu zastavicu, na kojoj piše: FC Sevilla - FC Mladost, 01.08.2013!

Zastavicu će prije meča sa kapitenom Sevilje Ivanom Rakitićem razmijeniti kapiten Mladosti, koji tek treba da bude određen. Nakon odlaska Vladana Tomića u Mornar, tri su kandidata - Ermin Seratlić, Vladimir Savićević i Aleksandar Šofranac.

Galerija

Bonus video: