Mladost za vrh, Zeta se čupa

64 pregleda 0 komentar(a)
Mladost - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Mladost - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.04.2016. 09:00h

Mečevima 24. kola nastavlja se Telekom 1. CFL, nakon 14-dnevne pauze zbog obaveza reprezentacije.

Mladost i Zeta sastaju se na Starom aerodromu, u jednom od najinteresantnijih mečeva. Domaćin se bori za titulu i želi da sačuva osam bodova prednosti u odnosu na Rudar, dok su gosti pretposljednji i svaki meč do kraja sezone važan im je u borbi za opstanak.

"Ne dijelimo protivnike na lake i teške - bliži se finiš sezone i svaka utakmica nam je jednako značajna. Zeta ima dobar tim i ne zaslužuje da se nađe na mjestu na kojem se nalazi. Ipak, očekujemo pobjedu", kaže trener Mladosti Nikola Rakojević.

Zeta je prva ekipa koja je ove sezone pobijedila Mladost (1:0 na Trešnjici u 4. kolu), ali se lider revanširao na svom stadionu 7. novembra, trijumfom 2:0.

"Mladost je prva, mnogo je respektujemo, ali jednostavno moramo da igramo na pobjedu. Pokušaćemo da iznenadimo", kazao je Igor Vujačić, defanzivac Zete.

Kiks Mladosti priželjkuje Rudar, koji pod Golubinjom protiv Iskre ima šansu da prvi put ovog proljeća veže dvije pobjede. Pljevljaci, interesantno, još nisu pobijedili Iskru ove sezone - na neutralnom terenu u Podgorici je bilo 0:0, a pod Golubinjom 2:2.

"Ako gledamo dvije prethodne utakmice sa njima, reklo bi se da nam ne leže. Međutim, siguran sam da je došlo vrijeme da ih konačno savladamo i da zadržimo Mladost u vidokrugu", optimista je Japanac u pljevaljskom prvoligašu, Rjota Noma.

Budućnost prije četiri sedmice pod Goricom nije stvorila ni šansu protiv Lovćena - 0:0. Da li je ekipa Miodraga Vukotića napredovala u minulih 30 dana, vidjeće se danas u novom duelu sa Cetinjanima, na istom mjestu u 16 časova.

"Pobjeda je imperativ. Odavno nismo dobili kod kuće, mislim da je sada pravi trenutak", kaže vezista Budućnosti Milan Vušurović, nekadašnji fudbaler Lovćena.

Četvrtoplasirani Bokelj, kandidat za Evropu, u novom bokeljskom derbiju dočekuje Grbalj. Prije nešto više od mjesec dana, Kotorani su bili silni protiv Grbljana - 3:0.

Petoplasirana Sutjeska igra u najboljoj formi od svih prvoligaša, a protiv Dečića kraj Bistrice ima dobru šansu da veže četvrtu pobjedu.

Tuzani su, međutim, oba puta ove sezone pobijedili ekipu Aleksandra Nedovića.

"Želimo u Evropu, to možemo samo pobjedama, vjerujem da nastavljamo seriju", ističe vezista Sutjeske Stefan Lončar.

Parovi

MORNAR - PETROVAC 15.30 Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

MLADOST - ZETA 15.30 Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

RUDAR - ISKRA 15.30 Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - LOVĆEN 16.00 Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

BOKELJ - GRBALJ 15.30 Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

SUTJESKA - DEČIĆ 15.30 Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Bonus video: