Mladost želi da prekine crni niz

"Neće biti lako, jer je Berane kvalitetan tim koji će na našem terenu tražiti šansu, ali vjerujemo u povoljan ishod", ističe Vukotić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2011. 08:43h

Nakon serije od tri uzastopna poraza (Zeta i Budućnost u prvenstvu, Petrovac u Kupu), Mladost protiv Berana ima idealnu šansu da se vrati u pobjednički ritam.

Trener Miodrag Vukotić, međutim, poziva na oprez:

"Svi želimo da se vratimo u pobjedničku seriju, ali najteže je kada igrate pod moranjem. Imali smo tri teške utakmice i ceh smo platili time što smo ostali bez nekoliko bitnih igrača. Lončar je povrijeđen, Čabarkapa i Martinović takođe, dok Šofranac ima lom prsta i ostaje da se vidi da li će moći da stisne zube i da zaigra. Osim njih, imamo i dosta rovitih fudbalera", kaže Vukotić.

Sve su to razlozi zbog kojih u podgoričkom klubu željno iščekuju prvenstvenu pauzu.

"Jedva čekamo da odigramo utakmicu i da se malo osvježimo, a povrijeđeni igrači dobiju malo vremena da se oporave. Najviše bismo voljeli da na pauzu odemo sa pobjedom. Neće biti lako, jer je Berane kvalitetan tim koji će na našem terenu tražiti šansu, ali vjerujemo u povoljan ishod", ističe Vukotić.

Beranci su u prethodnom kolu remizirali sa Petrovcem pred svojim navijačima (2:2), ali su i dalje u nezavidnoj poziciji na tabeli...

"Bilo bi dobro da se ne izgubi, jer nakon meča protiv Mladosti imamo povoljniji raspored. Očekivali smo da možemo da savladamo Petrovac, ali imajući u vidu da smo do boda stigli u 93. minutu, onda ne možemo ni da žalimo. Mladost ima dobru ekipu i trenera Vukotića, a igraju fudbal kakav se meni sviđa. No, ni oni nemaju rezultat u posljednjih nekoliko mečeva. Spremni smo da se borimo, da pružimo maksimum, a bod bi nam zaista mnogo značio. Vraća nam se Rugovac, ali ne možemo da računamo na Rajkovića, koji ima kartone, dok su odranije povrijeđeni Babača i Radović", rekao je Slobodan Đukić, trener Berana.

Mladost - Berane

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Boban Krstev (Cetinje). Početak u 13.30 časova.

Mladost (4-2-3-1): Marčelja - Tomiš, Lakić, Šofranac, Živković - Petrović, Mijušković - Đurišić, Savićević, Pavićević - Rašović.

Berane (4-2-3-1): Aković - Lutovac, Rugovac, Vučinić, Peličić - Šćekić, Cimbaljević - Zejnilović, Bojović, Tomović - Lalević.

Bonus video: