Moćni Juve razbio Lacio, Roma drži korak

"Dama" slavila sa 3:0 uz dva pogotka Pola Pogbe, a jednom se upisao i Karlos Teves
1 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Reuters
Pol Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2014. 21:52h

Ovakvom Juventusu teško može neko da stane na put u pohodu na četvrtu uzastopnu titulu u Seriji A.

"Juve koji izaziva strah", napisali su italijanski mediji nakon demonstracije moći „stare dame” protiv Lacija u Rimu u vjerovatno najboljoj utakmici koju je odigrala od kada je na klupi Masimilijano Alegri.

Na "Olimpiku" je bilo 3:0, uz pečat dvostrukog strijelca Pola Pogbe i Karlosa Tevesa, koji je jednostavno kako samo majstori znaju matirao Federika Marketija za 2:0 i već tada je bilo jasno da bodovi idu u Torino.

Juve je, ustvari, samo nastavio gdje je stao prije reprezentativne pauze od dvije sedmice, jer je u prošlom kolu na svom terenu sa čak 7:0 deklasirao Parmu, prije toga je lako izašao na kraj sa Empolijem u gostima (2:0), ali mu sva ta dominacija zasada ne pravi veliku razliku na tabeli, jer Roma drži korak.

"Vučica" je savladala Atalantu u Bergamu sa 2:1, pa je i nakon 12. kola situacija na vrhu ista - Juve je prvi sa 31 bodom, Rimljani imaju tri manje na drugom mjestu.

A nije dobro počelo za Romu u Lombardiji, jer je Atalanta već u prvom minutu povela preko Maksija Moralesa. I ne samo to - nakon toga je u prvih 15-ak minuta imala dvije velike šanse da dotuče protivnika, prije nego je uslijedila reakcija gostiju.

Na sjeveru Italije je blistao Adem Ljajić i prvo majstorskim golom, a onda i asistencijom za Rađu Naingolana već do poluvremena doveo stvari u red, pa je Roma nastavila šampionsku trku.

Atalanta je i u drugom poluvremenu bila blizu pogotka, ali je mogla da ga postigne i Roma...

"Zadovoljan sam jer u Bergamu nikada nije lako pobijediti", rekao je Ljajić nakon meča.

Rezultati

Lacio - Juventus 0:3 (Pogba 24, 64, Teves 55)

Atalanta - Roma 1:2 (Morales 1 - Ljajić 23, Naingolan 42)

Nedjelja

Torino - Sasuolo 12.30

Ćezena - Sampdorija 15.00

Napoli - Kaljari 15.00

Parma - Empoli 15.00

Udineze - Kjevo 15.00

Verona - Fiorentina 15.00

Milan - Inter 20.45

Bonus video: