"Modri" razbili Šerif, petarda Zenita

Hrvatski šampion se poigravao sa Moldavcima, dok je Zenit lagano prošao do plej-ofa protiv Nordsjelanda
3 komentar(a)
Andrej Aršavin, Foto: Beta/AP
Andrej Aršavin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.08.2013. 21:02h

Dinamo iz Zagreba leti ka Ligi šampiona, i to iz Tiraspolja - "modri" su i u revanšu savladali Šerif (3:0, kod kuće je bilo 1:0) i sada na miru čekaju sjutrašnji dan i žrijeb koji će im odrediti rivala u plej-ofu.

Moldavci, koji su eliminisali Sutjesku u drugom kolu, nisu mogli da pariraju hrvatskom šampionu, a večeras je sve bilo gotovo u prvih pola sata kada su Žunior Fernandes i Alžirac El Arbi Hilel Sudani donijeli veliku prednost od 2:0.

"Imali smo bolje i slabije periode igre, ali uglavnom smo dominirali i prolaz ni u jednom trenutku nije došao u pitanje. Nastavljamo dalje, kao što smo i planirali", rekao je trener Dinama Krunoslav Jurčić čiji tim će biti nosilac u žrijebu za pelj-of.

A, na pravom putu da opet zaigra u Ligi šampiona je i Zenit koji je deklasirao Nordsjeland u Sankt Peterburgu sa 5:0. Roman Širokov dva puta, te Hulk, Dani i Andrej Aršavin zapečatili su sudbinu Danaca...

"Dominirali smo i zadovoljan sam zbog toga", kazao je trener Zenita Lućano Spaleti.

Seltik se mučio u Švedskoj, ali je na kraju sačuvao mrežu i odbranio gol prednosti iz prve utakmice protiv Elfsborga, dok je prolaz u plej-of rutinski oobezbijedio ukrajinski Metalist.

Sastav iz Harkova je igrao kod kuće 1:1 protiv PAOK-a, što mu je bilo dovoljno da obezbijedi plasman poslije sigurnih 2:0 u Solunu.

U narednu rundu idu i Austrija iz Beča, Plzenj, PSV i Legija, a sinoć su prolaz obezbijedili Makabi Tel Aviv, Steaua, Maribor, Šahtjor iz Kazahstana, Fenerbahče, Ludogorec i Lion.

Bonus video: