Modrić se naklonio crnogorskoj legendi: On je dio svih mojih nagrada!

"Od mog dolaska u Real on je bio jako važna osoba za mene i ima svoj udio u svim mojim nagradama", kazao je Modrić.
56 pregleda 11 komentar(a)
modrić, Foto: Reuters
modrić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2018. 18:43h

Čestitke Luki Modriću stižu sa svih strana svijeta, od legendi i najvećih institucija svjetskog fudbala.

Hrvatski fudbaler juče je srušio desetogodišnju dominaciju Lea Mesija i Kristijana Ronalda i postao najbolji fudbaler svijeta u izboru Fife.

Na gala-ceremoniji u Londonu Modrić je primio prestižnu nagradu za sve što je ostvario u prethodnoj sezoni. Izdvajaju se dva dostignuća - titula prvaka Evrope sa Realom, treća uastopna, četvrta u posljednji pet godina, i, više od svega, plasman u finale Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Hrvatske.

Odmah po povratku u Madrid, 33-godišnji Zadranin dao je intervju španskom radiju "Kadena Ser", u kojem se obećao na vjernost Real Madridu i istakao posebnu zahvalnost jednog Realovoj legendi.

U pitanju je jedan od najvećih crnogorskih fudbalera svih vremena, Predrag Mijatović.

"Od mog dolaska u Real on je bio jako važna osoba za mene i ima svoj udio u svim mojim nagradama", kazao je Modrić.

Mijatović se potom direktno obratio Modriću preko radija "Kadena Ser" - čestitao mu je na nagradi, i istakao da je i kao fudbaler i kao čovjek zaslužio priznanje za najboljeg.

Nije tajna, Mijatović je 2012. godine posredovao u prelasku Modrića iz Totenhema u Real, kada je na klupi "kraljevskog kluba" sjedjela još jedna osoba bliska crnogorskoj legendi - Žoze Murinjo.

Mijatović se i danas brine o karijeri Luke Modrića, nedavno je Real Madrid čak i tužio Fifi 49-godišnjeg Podgoričanina, zajedno sa menadžerom Vladom Lemićem, jer su navodno nagovarali hrvatskog vezistu da pređe Inter, kako bi mu poboljšali ugovor u Realu.

Tužba je, međutim, brzo pala.

Strasti su se brzo smirile, pa trenutno "cvjeta ljubav" između Modrića i Reala.

"Nikada sebe nisam vidio izvan Real Madrida. Volio bih ovdje da završim karijeru, ali vidjećemo šta će se dešavati u budućnosti, jer je ovo jako zahtjevan klub", kazao je Modrić.

Hrvat ima ugovor sa evropskim prvakom do 2020. godine.

"Mogu samo da obećam navijačima da ću nastaviti da dajem sve od sebe, i za klub i za njih. Želim da im se zahvalim na svakodnevnoj podršci, ne samo u posljednje dvije ili tri godine, nego otkada sam došao u klub", poručio je Modrić.

Bonus video: