Mogren na korak od finala Kupa

Mogren golovima Ćetkovića i Matića slavio protiv Petrovca u Budvi (2:0) i napravio džinovski korak ka finalu Kupa
0 komentar(a)
mogren, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
mogren, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 13.04.2011. 16:13h

Ako se u revanšu ne dogodi čudo, a ona se u fudbalu ne dešavaju baš tako često, Mogren će 25. maja pod Goricom igrati svoje drugo finale Kupa Crne Gore.

Budvani su danas u prvoj utakmici polufinala savladali Petrovac na svom stadionu (2:0), čime je u potpunosti ispunjena želja trenera Brana Milačića, koji je od svojih fudbalera pred meču zatražio “pobjedu bez primljenog gola”.

Osim trijumfa, aktuelni lider je valjda prvi put ovog proljeća odigrao u skladu sa svojim renomeom i mogućnostima.

- Protiv Lovćena sam bio sam bio zadovoljan samo rezultatom, a sada sam zadovoljan i rezultatom i igrom. Djelovali puno bolje, a posebno me raduje što je pored standardno dobre odbrane napad konačno bio ubojiti - rekao je Milačić nakon meča, koji su juče prvi put uvjerio na djelu sa kakvim “materijalom” raspolaže:

- Kada sam preuzeo Mogren rekao sam da nemam čarobni štapić, ali sada bez ustezanja mogu da kažem da imam čarobne fudbalere!

Petrovčani su se, inače, držali do poluvremena, ali je rezultat 0:0 bio očito samo privid - kada je Marko Ćetković u 52. minutu zatresao mrežu, znalo se da goste čeka pakao do kraja. Pogodio je, međutim, još “samo” Nenad Matić, za kapitalnih 2:0 pred revanš.

- Odigrali smo loše, napravili smo puno grešaka, Mogren je mogao i ubjedljivije da slavi. Nakon ovakvog rezultata praktično se opraštamo od Kupa, jer Mogren ima veliku prednost. Okrećemo se prvenstvu, čeka nas velika borba za opstanak do kraja - prokomentarisao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

Mogren je zaprijetio već u 2. minutu, kada je Simović šutirao pored gola na centaršut Tatara. Samo šest minuta kasnije šansu je imao Ranđelović, nakon dodavanja juče fenomenalnog Matića, ali je i on bio neprecizan.

Budvani su dominirali, a Petrovčani tražili šansu iz kontranapada. Imali su i nekoliko pokušaja, prije svih preko Muhovića, ali je to bilo premalo da bi se zatresla mreža Janjuševića.

Najveću šansu u prvom poluvremenu Mogren je imao u 25. minutu, kada je Ranđelović asistirao Grbiću, crnogorski reprezentativac gledao je u oči Velimiroviću, ali je golman Petrovca odbranio njegov udarac. Uz pokušaje Ranđelovića i Ćetkovića u finišu, na odmor se otišla sa po goste obećavajućih 0:0...

Nije, međutim, moglo da tako traje vječno. Mogren je zaslužio gol i dobio ga je već u 52. minutu - Matić je “spojio s golom” Ćetkovića, koji je bio neumoljiv - 1:0 za Budvane!

Samo osam minuta kasnije četa Brana Milačića dala je i drugi gol. Matić je ovoga puta bio realizator, a asistent - Grbić. Mogren je povećao na 2:0 i praktično osigurao finale...

Do kraja meča domaćin je mogao da postigne još koji gol, Ranđelović je u 65. minutu pogodio stativu, dobru šansu imao je i u 73, dok je Grbić u samom finišu umjesto gola pogodio jednog defanzivca Petrovca.

Jedinu polušansu gosti su imali u 76. minutu, kada je Milić imao samog Kladnka, ali nije uspio da mu na vrijeme doda loptu.

Revanš se igra za 14 dana u Petrovcu, Mogren bi tada trebao da ovjeri svoje drugo finale najmasovnijeg takmičenja, nakon 2008. godine, kada je i osvojio do sada

jedini trofej u Kupu...

Mogren - Petrovac 2:0

Budva - Stadion na Lugovima. Gledalaca: 150. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić, Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Ćetković u 52. i Matić u 60. minutu. Žuti karton: Muhović (Petrovac).

Mogren: Janjušević -, Kapisoda 7, Tatar 7, Simović 7, Batak 7,5, Mirković 7, Jovanović 7, Matić 7,5, Ćetković 7,5, Ranđelović 7, Grbić 7 (M. Zec).

Petrovac: Velimirović 7, Marković 6, Čelebić 6, Mihailović 6, Stanišić 6,5, Jovanović 6, Golubović 6 (Nenezić), Graovac 6, (Vučković), Kacić 5,5 (Kladnik), Muhović 6,5, Milić6.

Bonus video: