Mogren na novom početku

Dobro smo se pripremili i ova ekipa sigurno posjeduje kvalitet, ali moramo da ga potvrdimo na terenu - ističe trener Mogrena Branislav Milačić
73 pregleda 0 komentar(a)
Mogren, slavlje, Foto: Luka Zeković
Mogren, slavlje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.08.2011. 19:26h

Što zbog silnih odlazaka, a što zbog činjenice da trener aktuelnog šampiona Branislav Milačić u prvom kolu ne može da računa na Bataka, Ranđelovića i Matića (zbog parnih kartona), tek Mogren je na novom početku na sjutrašnjoj prvenstvenoj premijeri sa Dečićem na Lugovima.

Prvak, ipak, ne može da bira, jer želi da opravda slavu iz prethodne takmičarske sezone. Mogren je ujedno i jedini tim koji se u proteklih pet sezona dva puta popeo na šampionski tron.

"Teško je na početku, jer još nije sve na svom mjestu. No, kako nama - tako i ostalim rivalima. Svi su mijenjali, došlo je zaista puno novih igrača. Dobro smo se pripremili i ova ekipa sigurno posjeduje kvalitet, ali moramo da ga potvrdimo na terenu" ističe Milačić.

Kapiten Gluščević je u potrazi za inostranim angažmanom, ali je do odlaska na raspolaganju stručnom štabu.

"Jeste, ali vidjećemo da li će igrati sjutra, bio je i odsutan neko vrijeme" rekao je trener Mogrena.

Iskusni stručnjak je pohvalio protivnika na premijeri...

"Ovo je sigurno jači Dečić od onog iz prethodne sezone, doveli su nekoliko dobrih, iskusnih fudbalera. Sa Dečićem je uvijek teško, a naročito na početku prvenstva" kazao je Milačić.

Mogren je ranijih sezona imao i kvalitet i iskustvo, dok se Budvani u predstojećoj sezoni uzdaju i u novi, mlađi talas, a talentovanu generaciju predvode Đorđević i Bakić.

Nakon brojnih odlazaka, prije svih reprezentativaca Grbića, Ćetkovića i Božovića, otvorio se prostor za nove snage na Lugovima.

"Imamo puno mlađih, ali ne samo njih. Ovo sada što imamo je zapravo spoj mladosti i iskustva. Imamo i više kvalitetnih, starijih fudbalera, a doveli smo i trojicu koji su rođeni 1990. godine i ranije. Sve je urađeno planski, Mogren je zaokružio 70 odsto tima za naredne dvije-tri sezone" dodao je trener Budvana.

Tuzani da vide koliko moguI Dečić, baš kao i šampion, sa značajno izmijenjenim timom dočekuje novu sezonu. Tuzani su i ove sezone kasnili sa pripremama, ali su uspjeli da formiraju dobar tim.

Ekipu su u minulom periodu napustili Padović, Marković, Šofranac, Todorović, Ezeh, Grbović i golman Đoković. Sa druge strane, Tuzane su pojačali Vučković, Radulović, Ajković, Lazarević, Milić, Gutić, Begović, dok se golman Drešević ponovo aktivirao.

"Imamo najteže gostovanje, protiv šampiona. Ovo je, međutim, prava šansa da vidimo gdje smo i koliko može naša ekipa. Još, ipak, nismo kompletni - Nuhodžić je povrijeđen, Begović ima kartone, dok Gutiću, koji je došao iz Sarajeva, još nisu stigli papiri. Naši mladi igrači Pepić i Adis Đoković, koji su kasno počeli pripreme, još nisu dovoljno spremni" rekao je Mladen Vukićević, trener Dečića.

Mogren - Dečić

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 17.30 časova.

Mogren (4-3-3): Todorović - Ivanović, Simović, Kapisoda, Lakić - Tatar, Mirković, Bakić (Ćulafić) - M. Zec, R. Zec, Vujović.

Dečić (4-5-1): Pavićević - Vučković, Nelević, Radulović, Ramović - Đukić, Šofranac, Lazarević, Lekić, Ajković - Milić.

Bonus video: