Mogren pred prolazom, Božović želi još jednu pobjedu

Nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici na svom terenu, samo čudo bi aktuelnog lidera na tabeli moglo da odvoji od finala Kupa, koje se igra 25. maja u Podgorici
63 pregleda 0 komentar(a)
Draško, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Draško, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 26.04.2011. 17:22h

Mogren je protiv Petrovca veliki dio posla završio u prvoj utakmici (slavio 2:0), pa će Budvani sjutra u revanšu pokušati ne samo da se plasiraju u finale Kupa, već i da to urade sa stilom.

"Igraćemo na pobjedu i mislim da ćemo u Kupu uspjeti ono što nismo dva puta u prvenstvu - da pobijedimo Petrovac na njegovom terenu. U svakom slučaju zadovoljio bi nas i neriješen rezultat, samo da se plasiramo u finale Kupa", kaže desni bek Mogrena Draško Božović.

Božović juri svoje prvo, a Mogrenovo drugo finale Kupa u nezavisnoj Crnoj Gori.

"To mi je velika želja, ne samo da zaigram pod Goricom u finalu, već i da osvojim trofej, kao i duplu krunu. Blizu smo plasmana u finale, mislim da smo 90 odsto posla završili u prvoj utakmici, ali to svakako moramo da potvrdimo u revanšu, jer u fudbalu se nikad ne zna".

Desni bek Mogrena smatra, međutim, da njegov tim očekujuje puno lakši posao nego prije tri dana u prvenstvu na istom stadionu (1:1), ili krajem prošlog mjeseca (0:0).

"Petrovac je čvrsta ekipa koja uglavnom igra jako u defanzivi i nije ih lako probiti. Protiv nas će, ipak, morati da se otvore i da krenu u napad ukoliko žele da se nadaju plasmanu u finale. To je naša velika šansa, naši napadači će imati puno više prostora nego u prvenstvu i siguran sam da će postići makar jedan gol", kaže Božović.

A jedan gol gotovo sigurno vodi u finale, jer će Petrovac u tom slučaju morati da postigne četiri.

"Blizu smo, ali ne smijemo da se opuštamo. Definitivno je da će nas više interesovati takmičarski motiv i prolaz u finale, od bilo kakve estetike", zaključuje Božović.

Marko Ćetković je van stroja zbog lakše povrede koljena, baš kao i Nikola Vujović. Kako sada stvari stoje, trener Brano Milačić mogao bi da poštedi Simovića u odbrani i Matića u veznom redu, a šansu od početka mogao bi da dobije mladi Bakić.

U Petrovcu su, s druge strane, svjesni činjenice da je Mogren mnogo bliži finalu Kupa, pa će trener Milorad Malovrazić najvjerovatnije odmarati nekoliko igrača pred naredno iskušenje u šampionatu. "Znamo kakav podvig treba da ostvarimo da bismo se plasirali u finale Kupa. Isto tako dobro znamo da posjedujemo kvalitet koji smo pokazali i u nedavnom odmjeravanju snaga. Nema sumnje da nas očekuje teška misija, a iako su obaveze u domaćem prvenstvu prioritet, ne odričemo se želje da uradimo sve što je u našoj moći da eventualno iznenadimo Mogren", istakao je mladi vezista Petrovca Benjamin Kacić.

Petrovac - Mogren (prvi meč 0:2)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Nikšić) i Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 16.30 časova.

Mogren (4-2-3-1): Janjušević - Božović, Batak, Tatar, Nuhi - Mirković, Jovanović - Grbić, Bakić, Ćulafić - Ranđelović.

Petrovac (4-4-2): -4-2 Velimirović - Mikijelj, Novović, Čelebić, Vučković - Graovac, Nenezić, Kacić, Muhović - Jovović, Kladnik.

Bonus video: