Mogren protiv Grblja za bijeg na "plus tri"

Budvani su trenutno ujednačeni po broju bodova sa ekipom Budućnosti (koja je remizirala sa Petrovcem). Sjutrašnji meč na Lugovima počinje u 16 časova
0 komentar(a)
LUGOVI, Foto: Zoran ĐURIĆ
LUGOVI, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 16.04.2011. 21:18h

Mogren se vratio na pobjednički put - pobjede nad Lovćenom u prijestonici, te Petrovcem na Lugovima (u prvom meču polufinala Kupa) vratile su optimizam. Oba trijumfa bila su od neprocjenjive važnosti za tim iz Budve i njegovog novog trenera Branislava Milačića.

Trijumf na “Obilića poljani” u prošlom kolu donio je povratak na lidersku poziciju, dok je pobjeda od 2:0 nad Petrovcem najavila da će Mogren (ukoliko se ne desi čudo u revanšu) igrati u finalu Kupa.

Slijede, međutim, nova iskušenja, jednako važna za lidera. A jedno od većih je danas protiv komšijskog, za Budvane uvijek neugodnog Grblja. Zbog toga se Milačić valjda i ne osvrće mnogo na učinak iz prethodna dva meča.

- Prvi mačići se u vodu bacaju. Čeka nas težak protivnik, a činjenica da je Grbalj izgubio od Rudara sa 4:3, te da je slavio protiv Budućnosti idu u prilog tome. Čeka nas težak meč, moramo da imamo veliku motivaciju i požrtvovanje - ističe trener Mogrena.

Grbalj nije na nivou iz prethodnih sezona, ali je pobjeda nad ekipom Budućnosti potvrdila da tim iz Radanovića ima kvalitet da se uspješno nosi sa svima. Grbljani takođe imaju napadački koncept koji se ne mijenja bez obzira na situaciju na tabeli.- Igraju dopadljiv fudbal, a vidi se i ruka sportskog direktora Maslovara, koji je nedavno ukazao šansu perspektivnom treneru Radojičiću - kazao je Milačić.

Iskusni stručnjak nije krio zadovoljstvo nakon dobre igre i pobjede nad Petrovcem, rekavši tada da ima “čarobne fudbalere”.- I kada nijesam bio u Mogrenu naglašavao sam da ekipa ima kvalitet. Ne želim sada da pričam neku drugu priču ili da je zavijam u oblande. Falilo nam je samopouzdanja, imamo pravu atmosferu, zadovoljan sam svime - kaže trener Mogrena.

Prije Milačićevog debija u prijestonici Mogren je bio na drugom mjestu, dok sada brani lidersku poziciju. - Trka traje, ali ne treba da nas interesuje šta drugi rade. Ukoliko mi budemo pravi - sve će ići kako treba - smatra šef struke Budvana. Mogren ne može da računa na “požutjelog” Božovića, povremenog crnogorskog reprezentativca.- Nedostaje Božović, a Đokaj i Vujović su odranije povrijeđeni. Smatram, ipak, da su najbolji oni koji izađu na teren - zaključio je Milačić.

I Grbljani žele pobjedu

Osim što se bore za mjesto u sredini tabele, fudbaleri Grblja uspijevaju i da trku za šampiona učine zanimljivijom. Nakon što su u prethodnom kolu "skinuli" Budućnost sa liderske pozicije, Grbljanima se pruža šansa da isto naprave i protiv Mogrena.

Pobjeda na Lugovima, naravno, ne spada u kategoriju lakih zadataka, ali želja za trijumfom i uzlazna forma, takvu opciju čine dostižnom. I remi bi, međutim, bio pozitivan rezultat koji bi Grbljane odvojio od timova iz donjeg dijela tabele.

Zbog povreda i parnih kartona u timu iz Radanovića neće biti Radusinovića, Skopljaka, Glavana i Bakovića, dok je nastup nedovoljno oporavljenog Martinovića pod znakom pitanja. To, ipak, ne umanjuje optimizam.- Nastup protiv Budućnosti ocjenjujem visokom ocjenom, a kadrovski problemi, ipak, ne tupe našu pobjedničku želju i spremnost da napadnemo sva tri boda u Budvi. Prisutan je jak motiv kod igrača, a primjetan je i znatan napredak u igri. Jasno je da nas očekuje jak protivnik, čija je forma u uzlaznoj putanji, ali vjerujem u svoj tim i nadam se pozitivnom rezultatu - rekao je Dragan Radojičić, trener Grblja.

Bonus video: