Mogren savladao Zetu i sačuvao tri boda prednosti

Pobjedu trasirao Nikola Vujović, koji je dugo pauzirao zbog povrede. Mogren je od 39. minuta imao i brojčanu prednost (defanzivac Zete Milan Radulović tada je isključen)
59 pregleda 0 komentar(a)
Mogren - Zeta, Foto: Boris Pejović
Mogren - Zeta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.05.2011. 20:48h

Mogren je slavio protiv Zete sa 2:0 i tri kola prije kraja zadržao tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost. Iako su gosti dobro otvorili meč, i u prvih 20-ak minuta zadali su dosta muke domaćinu, Budvani su brzo promijenili tok utakmice...

Ispostavilo se da je važnu pobjedu trasirao Nikola Vujović, koji je u 26. minutu sa pet-šest metara pogodio mrežu Ivanovića (gosti su prethodno izgubili loptu na sredini).

Budvani su, međutim, od 39. minuta imali i brojčanu prednost - tada je Milan Radulović kao posljednji igrač odbrane faulirao Vujovića, i zaradio crveni karton. Iako je budvanski sastav bio znatno oslabljen neigranjem Tatara, Ćetkovića i Grbića, lider je znalački koristio igračku klasu...

U nastavku se ništa zanimljivo nije desilo sve do 58. minuta, a onda je Matić iskoristio lošu reakciju nekog od gostujućih defanzivaca i plasiranim šutem sa 10-12 metara udvostručio prednost.

Nakon toga je pouzdani vezista “žutih” Jovanović mogao da dotuče Zetu - prevario je golmana Ivanovića, potom šutirao, ali je štoper gostiju Petrović pravovremeno intervenisao ispred gol-crte.

Zeta je igrala črvsto, ali nije bila opasna po domaćeg golmana Popovića, koji nije imao ozbiljnijeg posla. U finišu su i gosti priprijetili, ali sve se svelo na dva šuta Krkotića, dok je izblokiran pokušaj Koraća.

- Nikada nisam bio zadovoljniji igrom svog tima - sve je funkcionisalo kako treba, a uspjeli smo da se povratimo nakon šoka koji smo doživjeli u srijedu protiv Mladosti. Igrali smo protiv kvalitetnog rivala, ali smo uspjeli da ga nadigramo i stvorimo nekoliko izglednih prilika - rekao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

Iskusnog stručnjaka obradovao je i Nikola Vujović, koji je pogotkom “zaliječio” povredu...

- Njegov povratak je važan ne samo za Mogren već i za cjelokupan crnogorski fudbal. Vujović će nam biti od velike koristi, radi se o igraču koji samo spletom okolnosti nije ostvario sjajnu karijeru - kazao je Milačić.

- Jako dobro smo ušli u meč, igrali onako kako smo i željeli sve do primljenog gola. I prije meča rekao sam igračima da možemo da primimo gol na dva načina - zbog greške na sredini terena ili nakon prekida. To se ispostavilo tačnim, a pokušali smo da učinimo nešto više otvorenom igrom. Mogren je, ipak, bio bolji i pokazao više - kazao je Dejan Vukićević, trener Zete.

Bonus video: