Mogren se uzda u mladost i kvalitet

Mogren još nije dobio pojačanje, dok je i dalje aktuelna priča o mogućim odlascima kapitena Petra Grbića i talentovanog omladinca Luke Đorđevića (za koje je zainteresovan Olimpijakos)
58 pregleda 0 komentar(a)
Lugovi, Foto: Boris Pejović
Lugovi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.06.2011. 21:16h

Mogren je počeo pripreme za evropski izazov, koji počinje za manje od mjesec - Budvani12. ili 13. jula igraju prvi meč u drugom (za njih početnom) kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Za sada je, međutim, izvjesno samo to da će crnogorski šampion u novu sezonu ući sa značajno mlađim timom nego što ga je imao u posljednjih nekoliko sezona.

Na Lugovima je, inače, aktuelno interesovanje iz Olimpijakosa - grčki gigant zainteresovan je za kapitena “žutih” Petra Grbića i omladinskog reprezentativca Luku Đorđevića. Na prvom okupljanju nije bilo novih imena, mada je Mogren pokazao interesovanje za bivšeg vezistu Zete, Pahtakora i Dečića Darka Markovića, te nekadašnjeg beka Budućnosti Rista Lakića.

"Na pojačanja utiče “kesa”, a kako nje nema, onda ćemo da podmlađujemo ekipu. Suština je da nam mali broj igrača ode, ali kako da odbijete ponudu koja stigne od dobrog evropskog kluba. Apsolutno je, ipak, da je na nama trenerima da budemo u službi kluba. Odsutni su nam reprezentativci Batak i Ćetković, koji su dobili odmor do 20. juna, dok je Grbić samoinicijativno počeo da trenira. Bilo bi super kada bi ostali, uz eventualni odlazak Grbića" kazao je Milačić.

Iako su misli usmjerene prije svega na evropsko iskušenje, trener Mogrena ne zaboravlja ni domaće obaveze...

"Posle Evrope, moramo da mislimo i na prvenstvo. Može da nam se desi da nam pođu tri-četiri igrača, a ukoliko tako bude onda moramo sve “Jovo nanovo”. Još nema pojačanja, a ukoliko ih bude, dobro su nam došli. U suprotnom, moraćemo da se snađemo i bez njih" dodao je trener Budvana.

Titulu je teže braniti nego osvojiti?

"Prvo mjesto je najzgodnije, ali dok ne počne novo prvenstvo. A onda je najnezgodnije, jer svi žele da vas skinu sa trona. Mogrenu je obaveza da najavi borbu za titulu - odgovorio je Milačić, koji je proširio stručni štab.

Za fizičku pripremu igrača biće zadužen Milan Drobnjak, dok su od ranije u stručnom štabu pomoćni trener Dragan Maraš i trener golmana Božidar Vuksanović.

A proces podmlađivanja ogleda se i u tome što su otišli iskusni Nuhi i Jovanović, te golman Janjušević, kojima klub nije ponudio nastavak saradnje. Prvom timu je priključena grupa od 7-8 igrača iz omladinskog pogona, a Milačić je u finišu prethodne sezone već priključio trojicu (Bakića, Đorđevića i Miloševića).

"Klub je procijenio da nema toliko sredstava za igrače sa strane. Nema, međutim, podjele na mlade i stare. Mlađi igrači ne moraju da budu kao stariji, ali mogu bolje da trče, da se bore" rekao je Milačić.

U Mogrenu planiraju da brzo promijene nadmorsku visinu...

"I plan priprema zavisi od kese. Bićemo ovdje desetak dana, vidjećemo koga ćemo izvući na žrijebu. U planu je da negdje odemo na deset dana, najvjerovatnije do Zlatibora. Mi, nažalost, nemamo dobrih terena u našim planinskim centrima. Mislim da bi o tome trebalo da razmisle i nadležni organi, možda i Olimpijski komitet. Da li je moguće da ne može da se obezbijedi jedan hotel i dva fudbalska terena? - zapitao se Milačić.

Može Partizan i Dinamo, samo da ne odemo u neviđbog

Trener Mogrena imao je nekoliko želja pred žrijeb koji se održava u ponedjeljak u Nionu. Mogren je u drugom kolu kvalifikaciuja za Ligu šampiona u grupi nepovlaštenih timova, a neki od mogućih rivala su giganti iz okruženja (Partizan, Dinamo), te Rozenborg, Šturm, Makabi Haifa na jednoj ili recimo prvak Gruzije (Zestafoni), Litvanije (Ekranas), Irske (Šamrok) na drugoj strani.

"Ovi malo slabiji su već u prvenstvu, tako da nisu baš poželjni zbog toga. Najviše bih volio da dobijemo Partizan. Zašto da ne? Igrali bismo 13. jula na Dan ustanka, napunili bismo stadion, a biće ovdje i puno turista...A hoćemo li ih dobiti - ne znam. Pa, nije sramota ni ukoliko izgubimo od Partizana. Isto važi i za Dinamo. Strah me je, međutim, da ne izvučemo nekog zbog kog bismo morali da idemo u neviđbog" kazao je Milačić.

Bonus video: