Mogren srećno do boda

Više ne bih volio da bodove osvajam na ovakav način - prokomentarisao je trener lidera, Mogrena Brano Milačić, nakon gostovanja Mladosti.
0 komentar(a)
mladost, Foto: Zoran Đurić
mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.05.2011. 19:36h

- Više ne bih volio da bodove osvajam na ovakav način - prokomentarisao je trener lidera, Mogrena Brano Milačić, nakon gostovanja Mladosti. To je, ujedno, i najprecizniji komentar utakmice u kojem su viđena dva potpuno različita poluvremena, ali u kojima je, ipak, tas na vagi uveliko trebalo da bude na strani tima koji je lidera dočekao nakon četiri vezana poraza.

A da Mogrenu neće biti lako nagovijestio je u sedmom minutu Sekulić, sjajnim prodorom i ubacivanjem koje je ispred Raičevića uspio da otkloni Božović. Samo minut kasnije Grbić je bio sebičan, pa je nakon driblanja golmana šutirao sa gol linije. Prava šansa viđena je u 15. minutu, zahvaljujući Jovanoviću koji je napravio slalom kroz odbranu Mladosti, uposlio Ćetkovića koji je sa deset metara šutirao pored gola. I deset minuta kasnije Ćetković je bio oči u oči s Marčeljom, ali je nepreciznim šutom prokockao sjajnu akciju Jovanovića i Matića. Do kazne nije došlo samo zahvaljujući golmanu Popoviću, koji je uhvatio loptu nakon šuta Raičevića sa pet metara.

- Čudna neka utakmica, u prvom smo bili brzi, jaki, snažni sa puno dobrih kontri i prodora, a onda kao da je u drugom na teren izašla neka druga ekipa. Lagano smo igrali, uljuljkao nas je valjda rezultat iz Zete (Budućnost gubila na poluvremenu sa 2:1). Mladost nam je dala gol, a poslije propustila puno šansi da nas dotuče. Mi smo do boda došli srećno, na ubacivanje u “rupu” na nekakvu buku. I bili smo puno nervozni - strah od poraza pa smo dobili kartone a Grbić je opravdano isključen. To moramo da promijenimo jer je u ovakvoj ligi, u kojoj niko nema novca za široku bazu, svaki igrač bitan - zaključio je Milačić.

I zaista, Mladost je favorizovanom rivalu sakrila loptu u nastavku, zahvaljujući požrtvovanim, Petroviću i Sekuliću, te brzini Raičevića i Čolakovića, ređale su se šanse kao na traci pred golom Popovića. U 51. m inutu Lakić je za malo bio kratak da glavom zatrese mrežu, ali već u sljedećem napadu sijevnuo je šut Sekulića, Popović kratko odbio loptu a Tomić je dodao do usamljenog Merdovića koji je sa peterca poslao u mrežu. I tu Mladost nije stala. ređale su se prilike Merdovića, Tiodorovića, a najbolju je propustio Raičević.

Kazna je stigla u 82. minutu iz jedinog šuta Mogrena u okvir gola i to nakon kornera. Najviši u skoku bio je rezervista Đokaj, šutirao pravo u Marčelju koji je ispustio loptu u gol.

- Iako smo bili bliži pobjedi ne možemo biti nezadovoljni. Ovo je nakon četiri poraza veliki iskorak, ne samo rezultatski, već i psihološki. Jedan kiks nas je koštao pobjede, ali se naš tim u potpunosti vratio u ritam i to će nadam se pokazati u narednim utakmicama - rekao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Bonus video: