Mogren torpedovao Dečić, Zeta silna protiv Mladosti

Mogren i Zeta obilježili su start nove sezone u T-com Prvoj crnogorskoj ligi – šampion je na Lugovima potopio Dečić 5:1, dok je Zeta bila silna u gostima protiv Mladosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2011. 17:49h

Mogren i Zeta obilježili su start nove sezone u T-com Prvoj crnogorskoj ligi – šampion je na Lugovima potopio Dečić 5:1, dok je Zeta bila silna u gostima protiv Mladosti. Budućnost sjutra gostuje Grblju.

Iako su na poluvremenu imao samo gol prednosti, zahvaljujući Bojanu Ivanoviću, Budvani su u nastavku do nogu potukli goste iz Tuzi, koji su u 36. minutu imali priliku za izjednačenje, ali je Todorović odlično intervenisao nakon šuta Milića. Kapiten Gluščević je u 62. minute donio sigurnost domaćinu, a pet minuta kasnije je meč bio odlučen, kada je Bakić asistirao Vujoviću za 3:0. Dečić je na trenutak iskoristio isključenje Mirkovića da preko Ajkovića smanji na 1:3, ali su rezervisti, mladi Đorđević i Ratko Zec zaokružili odličnu partiju Mogrena u nastavku meča.

Na Starom aerodromu dileme nije bilo – Zeta je pokerom golova lako stigla do tri boda protiv Mladosti. Orlandić je sredinom prvog poluvremena načeo mrežu domaćina, na asistenciju Radulovića. Potom je u nastavku Došljak, u razmaku od 12 minuta, postiglao dva gola, da bi tačku na ovaj mečć stavio Burzanović u samom finišu meča.

Petrovac je na svom terenu savladao novajliju Berane. Domaćin je poveo u 28. minute golom Grbovića, koji je, po mišljenju glavnog sudije Ranka Spasojevića, posljednji dotakao loptu na putu ka mreži nakon centaršuta Graovca, iako se u prvi mah činilo da lopta u letu nije zakačila nikog, čak ni odbranu gostiju. Berane je u finišu poluvremena propustilo odličnu šansu za izjednačenje, pošto se Radojević spetljao pred golom domaćih. Kazna je stigla u 57. minute, kada je Radulović, nakon odličnog proigravanja Golubovića, postigao gol za 2:0. Do kraja meča Berane je samo ublažilo poraz preko rezerviste Raičevića.

Sutjeska je u prošloj sezoni ispadanja iz elite spasila u posljednjem kolu, a novu sezonu je počela minimalnom pobjedom. Gol odluke u 74. minute postigao je Marković, koji je na najbolji način iskoristio proigravanje Nikolića.

Jedini remi dogodio se u Pljevljima, gdje je osvajač Kupa u nastavku uspio da spasi bod. Lovćen je poveo golom Jablana u 26. minute, nakon odlično realizovane kontre. Izjednačio je Francišković iz penala u 64. minutu. Prije toga je Kaluđerović faulirao Ivanovića.

REZULTATI:

SUTJESKA - BOKELJ 1:0 (0:0)

Marković 74.

RUDAR - LOVĆEN 1:1 (0:1)

Francišković (penal) 64 - Jablan 26.

MOGREN - DEČIĆ 5:1 (1:0)

Ivanović 2, Gluščević 61, Vujović 67, Đorđević 84, R. Zec 88 - Ajković 72.

PETROVAC - BERANE 2:1 (1:0)

Grbović 28, Radulović 57. - Raičević 69.

MLADOST - ZETA 0:4 (0:1)

Orlandić 27, Došljak 61, 73, Burzanović 89.

Nedjelja

GRBALJ - BUDUĆNOST (17.30)

Bonus video: