Mogren želi reprizu u Nikšiću

Mogren je u srijedu popodne slavio sa 4:1 na stadionu kraj Bistrice. Lider će u prvom meču trećeg kruga takmičenja ponovo pokušati da slavi i u sjutrašnjem meču u Nikšiću (15 časova)
99 pregleda 0 komentar(a)
Mogren, Foto: Luka Zeković
Mogren, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.03.2011. 17:27h

Mogren će sjutra opet gostovati u Nikšiću, ponovo sa istim (pobjedničkim) ciljem. Lider je u srijedu popodne slavio sa ubjedljivih 4:1 na stadionu kraj Bistrice, a sjutra od 15 časova će takođe učniti sve da opravda ulogu favorita. Ekipa Stevana Mojsilovića želi da opet uhvati pobjednički zamah, koji su prije posljednjeg meča u Nikšiću prekinuli remiji bez golova sa Petrovcem i Lovćenom. - Očekujem da budemo na istom nivou kao i prije dva dana, ukoliko je moguće da budemo i bolji. Očekujem i težu utakmicu, jer je uvijek teško kada igrate sa istim timom nakon samo nekoliko dana. Domaćin će takođe biti i pojačan sa dva-tri igrača koji im nisu igrali u srijedu. Respektujemo Sutjesku, koja je pokazala da može da bude opasna, ali idemo na pobjedu - kaže Mojsilović.

Trener Mogrena je potom pojasnio i koje su prednosti kada njegova ekipa igra u Nikšiću.- Tamo je sjajna podloga, pa vjerujem da ćemo ponovo pružiti kvalitetnu igru. Trebaju nam, dakle, kvalitetni tereni. Dolazi proljeće, vjerujem da će i naš teren u Budvi kao i ostali širom Crne Gore biti sve bolji i bolji - dodao je Mojsilović.Budvani su proradili u Nikšiću nakon dva uzastopna remija, ekipa je imala i igru i rezultat kraj Bistrice. Na startu proljećnjeg dijela lider je slavio protiv Mornara i Mladosti na Lugovima, ali tada nije oduševio prikazanim...

- Svakako da nije bilo svejedno nakon dva remija, ali mi smo imali desetak šansi protiv Lovćena, od čega devet stopostotnih. Ne pamtim da smo nekoga tako nadigrali. Slično je bilo i protiv podmlađene Sutjeske. Ima još 11 kola do kraja, a mi smo najefikasniji tim, stvaramo puno šansi, igramo za gol više. Ne stoji priča o lošim rezultatima, uostalom mi smo prvi sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog rivala. Od početka sezone poraženi smo samo u Tel Avivu na evropskoj sceni i u Pljevljima u prvenstvu. Nerealno je da imate stopostotan bodovni učinak - dodao je trener Mogrena.Iako Mogren i Sutjeska imaju dijametralno suprotne ambicije, i Nikšićani priželjkuju pozitivan rezultat.- Teren Sutjeske je jedan od rijetkih gdje se lijepo osjećam. Vjerovatno je na sve uticalo i što smo imali dobar kontakt sa njima kada smo u Nikšiću igrali evropske mečeve. Žao mi je što je Sutjeska u ovakvoj situaciji, jer kao klub i grad imaju veliku fudbalsku tradiciju. Idemo sa željom da slavimo, ali će i domaćin pokušati da učini isto. Mi smo kvalitetniji i iskusniji, ali neće nam biti lako. Nije bilo lako ni u srijedu iako bi se na osnovu rezultata moglo drugačije zaključiti - zaključio je Mojsilović.Trener Budvana ne može da računa na Ćetkovića (zbog parnih kartona) i povrijeđenog Tatara, a vraća se Ranđelović, koji je u prethodnom meču “očistio” kartone.

Sutjeska se nadaFudbaleri Sutjeske pokušaće da se iskupe za poraz u prošlom kolu, protiv istog rivala, na istom mjestu i u isto vrijeme. Nakon što je Mogren rutinskom igrom preplivao Bistricu, Nikšićani su dodatno zakomplikovali ionako tešku situaciju. Iz kola u kolo Vuković i saigrači su sve dalje od ostvarenja proklamovanih ambicija – devetog mjesta koje garantuje da će i naredne sezone najpoznati brend u gradu pod Trebjesom nastupati u elitnom društvu. No, kada se podvuče crta nakon 22. kola moglo bi se slobodno reći – kako su igrali dobro su prošli.- Ekipa Mogrena je znatno kvalitetnija od nas. Prije nekoliko dana nadigrali su nas u svim elementima. Najviše su opasni u napadu, na šta moramo da obratimo posebnu pažnju. Nalazimo se u teškoj situaciji, iz koje moramo da isplivamo što prije. Ne možemo da biramo protivnike, a bodovi su nam prijeko potrebni. Zbog toga moramo da pokušamo da napravimo iznenađenje, a to je u ovom trenutku sve osim poraza. Biće teško, ali ne treba da se predamo unaprijed. Moramo da vjerujemo u sebe, samo takvim pristupom možemo do cilja. U fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji i kvalitetniji, često zna da slavi i srećniji tim. Niko nam ne može oduzeti nadu da možemo da pomrsimo planove Budvanima. Mi, uostalom, nemamo prostora na kalkulacije – kazao je Marko Spasojević, vezista Nikšićana.Nakon odrađene kazne vraćaju se kapiten Nikola Dževerdanović i Milorad Krivokapić, a kako sada stvari stoje, Rakojević će moći da računa i na najboljeg strijelca Boža Markovića.

Bonus video: